Turnu Severin: Expoziție de pictură pe materiale neconvenționale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Expoziție de pictură pe  materiale neconvenționale
Turnu Severin: Expoziție de pictură pe materiale neconvenționale

Pictură în acuarele și tempera, pe piatră, ulcele de pământ, carton și pânză. Sub denumirea de „Culoruile în mâinile unui copil”, o fetiţă de 10 ani participă la prima ei expoziţie, cu 30 de lucrări.

Începând de astăzi, orele 10.00, timp de o lună de zile, în holul de la intrarea în Muzeul Regiunii Porţile de Fier, va trona o inedită expoziţie de pictură pe materiale neconvenţionale. Este vorba de peisaje, portrete, natură statică pictate pe ulcele de pământ, piatră, carton şi pânză. Şi dacă tot este vorba de pictură pe materiale neconvenţionale, şi operele fetiţei sunt expuse neconvenţional. Toate lucrările sunt aşezate pe butuci şi crengi de lemn de tei.

La 10 ani, la a doua expoziţie

 Enescu Alexandra Tifany Rua, este elevă în clasa a IV – a la Şcoala Generală nr. 6 din municipiu şi a fost descoperită de către desenatorul din cadrul muzeului, Lidia Dondesi. „În urmă cu un an şi jumătate, am avut ocazia să întâlnesc această fetiţă atrasă de culori. Am observat că este talentată şi am început să lucrez cu ea iniţiind-o în acest drum al frumosului. Iată că la nici doi ani de zile, Rua se află la a doua expoziţie. Prima a avut loc în Bucureşti şi a fiost o expoziţie de grup, iar acum este vorba de o expoziţie persoanală. Din picturile fetiţei fac parte portrete, natură statică, peisaje, mai bine spus întreaga gamă de lucrări. Este chiar interesant cum o fetiţă de doar 10 ani a reuşit o astfel de realizare”, susţine mentorul fetiţei, Lidia Dondesi.

 Mai mult, Dondesi susține că această expoziție are ca scop dezvoltarea laturii sensibile care în mare parte este neglijată și considerată mai puțin importantă, mai ales în timpurile actuale și la copii de vârste fragede.

Îi place și literatura


 Tifany Rua este de departe un copil extrem de talentat, iar faptul că la vârsta de doar 10 anișori iubește cu patimă culorile, face ca viitorul fetiței să fie de pe acum îmbrăcat în plăcutele trăiri sufletești ale succesului. Mai mult, Rua este îndrăgostită și de literatură, la ora actuală încercând prin compuneri să-și cizeleze talentul și în perspeciva unei cariere scriitoricești.

 „Îmi place foarte mult să pictez. Pot să spun că renunţ foarte uşor la joaca cu păpuşile pentru o lucrare de pictură. Îmi place însă şi literatura şi aproape zilnic scriu compuneri cu diverse teme. Vreau să desluşesc tainele literaturii şi ale poeziei. În plus îmi plac şi jocurile logice. Însă acum nu ştiu ce carieră voi urma, chiar dacă eu mă gândesc foarte serios la pictură”, susţine fetiţa pentru care culorile au o importanţă deosebită asupra stărilor psihice, oferindu-i posibilitatea de a deveni sensibilă faţă de anumite lucruri şi obiecte. De altfel şi Lidia Dondesi, mentorul fetiţei, susţine că educaţia prin culoare dezvoltă sistemul estetic, copilul stabilind o relaţie armonioasă cu tot ce îl înconjoară.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite