Etnia romă sprijinită de poliţiştii mehedinţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prevenirea infracţiunilor din mediul rural reprezintă o prioritate pentru oamenii legii

Cadrele Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu Serviciul de Ordine Publică şi conducerea Poliţiei municipiului Orşova, au desfăşurat, zilele trecute, o acţiune preventivă în rândul cetăţenilor de etnie romă din comuna Eşelniţa.

Promovarea dialogului social şi atragerea cetăţenilor de etnie romă în activităţi menite să prevină infracţionalitatea au constituit principalul scop al acestei acţiuni.

De asemenea, acţiunea a fost sprijinită de reprezentanţii Centrului Judeţean pentru Romi – Partida Romilor “Pro Europa” filiala Mehedinţi şi a constat în conjugarea eforturilor comune de prevenire a infracţiunilor în comunităţile de romi.

image

Principalele obiective ale poliţiştilor au constat în pregătirea antivictimală şi antiinfracţională a cetăţenilor şi prevenirea abandonului şcolar, implicarea liderilor şi a cetăţenilor de etnie romă în sprijinirea comunităţii şi diminuarea infracţionalităţii, responsabilizarea autorităţilor locale pentru sprijinirea comunităţii şi găsirea de soluţii concrete pentru diminuarea infracţiunilor, consolidarea relaţiei poliţie-minorităţi şi atragerea cetăţenilor de etnie romă, în activităţi menite să sporească siguranţa publică, dar şi continuarea promovării dialogului social în comunităţi de etnie romă.

image


Vădit interesaţi de liniştea şi siguranţa comunei, atât primarul cât şi liderii comunităţii au ridicat problemele cu care se confruntă comunitatea.

La întâlnire au participat 45 de cetăţeni, aceştia apreciind acţiunea derulată, totodată afirmând buna cooperare cu lucrătorii postului de poliţie


 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite