Emil Mirică: „Suntem pe un loc modest, nu pe unul onorabil sau chiar fruntaş cum am fost până acum”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorul general şcolar din Mehedinţi, Emil Mirică, pune rezultele pe seama fricii şi a exigenţei profesorilor.

Un salt de aproape 25 de procente şi o urcare spectaculoasă de pe penultimul, pe primul loc pe ţară. Mehedinţiul a stârnit poate invidia multora cu procentul de promovare obţinut în această sesiune a bacalaureatului, după ce în vară obţinuse doar 27,5%.

Dascălii pun totul pe seama unei pregătiri mai bune şi pe meditaţii, pe la care elevii nu au prea dat. „Saltul nu mi-l pot explica decât prin faptul că aceşti copii, aceşti candidaţi au avut neşansa să pice la un obiect în vară.

De aici sunt majoritatea. Eu cred că a contat pregătirea şi, mai mult decât atât, colegiul universitar a făcut şi el pregătire cu elevii, pentru că îi voiau candidaţi la admitere în anul întâi de facultate.

Deci, cred că toată lumea s-a mobilizat. Mai mult decat atât, cred că i-a mobilizat şi frica, pentru că exigenţa a fost aceeaşi”, ne-a spus inspectorul general Mirică.

El susţine şi că nu există semne de întrebare în privinţa corectitudinii examenului, din moment ce totul a fost supervizat de ochi artificiali. „Camere de supraveghere au fost şi în prima sesiune, şi acum, în absolut toate sălile şi, mai mult decât atât, au şi funcţionat.

Şi dacă au existat uşoare disensiuni sunt inerente şi ele nu au fost un caz general. Dar, oricum, dacă s-a întâmplat să fie 5 sau 10 minute, aia e cu totul altceva. Am observat acest lucru, dar cazuri foarte rare şi nu aşa se explică rezultatul.

Oricum, camerele de luat vederi au fost dublate de supravegherea profesorilor, că au şi ei ochi şi vâd ce se întâmplă şi nu se compromite un cadru didactic aşa de uşor”, ne-a explicat Emil Mirică. 

Conducerea ISJ Mehedinţi vorbeşte acum despre calitatea candidaţilor şi a muncii depuse de fiecare cadru didactic în parte.

„Primii care mi-au spus felicitări au fost cei din minister care adunau procentele. Oricum, adunând şi făcând procentul cum trebuie, suntem la 56% şi suntem pe un loc modest.

Nu pe un loc onorabil sau chiar fruntaş cum am fost până acum şi pentru care ne-a invidiat toată lumea. Dar, oricum, e bine că în ultimul ceas, conjudeţenii noştri, mult mai tineri, s-au trezit”, a conchis şeful ISJ Mehedinţi. 

Creştere stranie la Şimian

Campion la diferenţa de promovaţi vară- toamnă pare să fie însă Grupul Şcolar „Tudor Vladimirescu” din Şimian, unde în vară procentul de promovare a fost de 0,91%, iar acum a urcat la 55,3%.

Cred că au conştientizat că este foarte importantă finalizarea cursurilor, cu o diplomă de bacalaureat. Poate şi faptul că unii elevi au susţinut numai o anumită probă sau faptul că au mai făcut şi pregătiri la disciplinele la care au picat.

Din 186, câţi am avut înscrişi, au luat 103”, ne-a spus Mariana Miclău, directorul instituţiei de învăţământ.

Un alt liceu cu medie bună este şi Colegiul Tehnic de Transporturi Auto din Drobeta Turnu Severin, care în vară, a avut promovabilitate zero, iar acum a ajuns la 21%.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite