Elevii care nu au luat examenul de bacalaureat chiulesc de la meditația gratuită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii vin din concediu pentru meditații. Ei se roagă de elevi să-și anunțe colegii absenți să vină la școală. La Colegiul Tehnic “Decebal”, la pregătire, vin doar cincisprezece elevi.


Adelina Pătrașcu a absolvit douăsprezece clase și măturisește că nu își mai permite să absenteze. Ea nu își explică de ce colegii ei nu vin la meditație, în condițiile în care unii nu au nici măcar cunoștințe elementare la unele discipline.

“Daca nu am luat din prima, măcar acum să reușesc să-l iau măcar cu notă minimă. Nimeni  de la mine din clasă nu a luat bacalaureatul, numai eu sunt la meditație din toți cei douăzeci și doi de elevi.

Am picat la  matematică, dar vreau să dau și la română pentru mărire de medie ca să pot să ajung la o facultate mai bună. Acum nu îmi mai permit luxul de a absenta de la pregătire.

Sunt goluri  pe care nu cred că le vom umple acum, am colegi în clasă care nu știu tabla înmulțirii ”,  a spus  Adelina Pătrașcu.

“Din cei 125 de candidați care au picat, la liceul Decebal, vin cincisprezece. Practic, au luat examentul cu media cinci, dar nu au promovat bacalaureatul, la cele cele trei  materi adunate nu au acumultat media șase.

Restul nu au trecut pe la școală, aceeași atitudinea au avut-o și pe parcursul anului școlar la anumite discipline ”, a declarat Răzvan Galbenu, directorul adjunct aLColegiului Tehnic "Decebal".

image

 La singurul liceu particular din Județul Mehedinți situația este asemănătoare. Cadrele didactice telefonează, perioadic, părinților pentru a afla dacă tinerii vin la practică.

“ Zilnic, eu îi informez pe părinți, pentru că  mulți pleacă de acasă și spun că vin la meditație și ei sunt altundeva”, a declarat Mihaela Iorga, directorul  liceului “Șerban Cioculescu”.

La Colegiul Tehnic de Transporturi Auto,  niciun elev  din cei 160 de candidați nu a trecut acest test de maturitate. Acum, la pregătire vin doar 25  de tineri care pe ultima sută de metri speră să acumuleze cunoștințele necesare pentru nota minimă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite