Turnu Severin: Elevii care au împlinit 18 ani vor primi și ei alocații de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Elevii care au împlinit 18 ani vor primi și ei alocații de stat
Turnu Severin: Elevii care au împlinit 18 ani vor primi și ei alocații de stat

Începând cu acest an şcolar, elevii care au împlinit vârsta de 18 ani şi încă urmează cursurile şcolare cu continuitate vor primi alocaţii de stat, lucru care nu s-a întămplat anul trecut.

„Facem apel la tote unităţiile teritorilae de învăţământ să comunice imediat după data de 15 septembrie Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi situaţia tuturor elevilor care au împlinit vârsta de 18 ani în cursul vacanţei de vară, dar şi a celor care urmează să o împlinească în anul şcolar ce va urma, astfel încât acesta să aibă posibilitatea să centralizeze operativ datele şi să le transmită mai departe către noi. Totodată, îi asigurăm pe toţi titularii de alocaţie de stat că plata drepturilor cuvenite pe perioada vacanţei şcolare cât au fost suspendate nu se pierd, plata efectuându-se pe măsură ce datele ne parvin pentru prelucrare, iar condiţiile legale sunt împlinite” afirmă Andrei Neacşu, coordonator superior la Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale.

Este o măsură foarte bună

Elevii, dar mai ales părinţii au primit foarte bine această măsură a Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.”Eu sunt părinte. Nu am încă copii care să fi împlinit vârsta de 18 ani, dar recunosc că este o măsură foarte bună pentru că şi cei care au împlinit vârsta majoratului mai frecventează cursurile unui liceu şi au totuşi nevoie de rechizite şcolare şi hrană. Mă bucur că s-a redat acest drept tinerilor elevi”, susţine Andreea Bucur, părinte.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite