Elevii chiulangii, din Drobeta Turnu Severin, explică poliţiştilor de ce chiulesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

60 de elevi de la Colegiul de Transporturi Auto, care obişnuiau să chiulească, au ajuns în atenţia poliţiei de proximitate

 Şcoala nu este o experienţă plăcută pentru toţi elevi.Lucru demonstrat de numărul mare de absenţe din cataloage. În fiecare lună, cadrele didactice îşi schimbă strategiile pentru  a-i determina pe tineri  să frecventeze cursurile.

Diriginţii îi caută acasă, le leiberează adeverinţele necesare doar dacă vin la şcoală, iar mai nou chiulangii ajung şi la poliţie. Elevii care au un număr mare de abvsenţe sunt căutaţi de poliţiştii de proximitate.

„În urma activităţilor desfăşurate de şcoala noastră şi Inspectoratul de Poliţie, am reuşit dintr-un număr de 40 de elevi să recuperăm în jur de 60 la sută şi un alt rezultat al acestor acţiuni a fost faptul că a scăzut numărul de absenţe”,a declarat Elixia Băicuş, director adjunct la Colegiul de Transporturi Auto.

 Ei sunt sfătuiţi să meargă la cursuri. Colaborarea dintre poliţie şi unităţile de învăţământ are ca scop prevenirea abandonului şcolar .

"Pentru elevii din clasele a noua şi a zecea învăţământul este obligatoriu, părinţii elevilor din acest ciclu care nu vin la şcoală sunt amendaţi.

Pentru cei din clasele a unsprezecea şi a douăsprezecea colaborăm cu poliţia să-i consilieze, ei dacă lipsesc se angrenează în altfel de activităţi de multe ori în afara legii.

Noi suntem interesaţi ca elevi să vină la şcoală, 60 de elevi au ajuns în atenţia poliţiei de proximitate pentru consiliere”,a declarat Mihai Mijache, director Colegiul de Transporturi Auto

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite