Elevii din Brezniţa de Motru- Mehedinţi au reînceput cursurile, nu înainte de a fi reverificaţi de păduchi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala a fost închisă o zi pentru deratizare
Şcoala a fost închisă o zi pentru deratizare

Şcoala din satul mehedinţean Brezniţa de Motru a fost închisă, marţi, din cauza  păduchilor găsiţi la câţiva copii de grădiniţă şi şcoală primară.

Aproape 150 de elevi au stat o zi acasă pentru ca reprezentanţii unităţii de învăţământ să dezinfecteze clădirea. A fost o situaţie pe care n-au mai întâlnit-o vreodată recunosc autorităţile, care cred că sărăcia şi mizeria au generat înmulţirea păduchilor.

”E o întâmplare neplăcută pe care am încercat s-o rezolvăm foarte bine. La un control în şcoală, au fost găsiţi o fetiţă de la grădiniţă şi doi elevi de la clasele mari şi, pentru a nu se face extinderea, am făcut dezinsecţie (...) Nu e o situaţie gravă”, ne-a spus Ion Codiţă, viceprimarul comunei Brezniţa de Motru. 

Chiar dacă încearcă să minimalizeze invazia, autorităţile recunosc că au fost nevoite să închidă şcoala ca să scape de păduchi. Astăzi, elevii s-au întors la cursuri, nu înainte însă de a fi verificaţi din nou.

„În consiliul de administraţie am luat decizia de a întrerupe cursurile pentru o zi. Nu era atât de grav, dar trebuia făcută o dezinsecţie. Noi lucrăm în două schimburi. Cei mici, unde au fost găsite cazurile puteau, foarte uşor, să transmită şi celor mari. Atunci, am considerat că este necesar să facem o dezinsecţie, după care nu se mai puteau face cursuri. Am cerut şi acordul Inspectoratului şcolar şi l-am obţinut, iar cursurile vor fi recuperate sâmbătă”, ne-a precizat Claudia Vipie, directorul Şcolii din Brezniţa Motru.

Copiii susţin că s-au găsit păduchi şi pe catedră, însă directoarea susţine că florile sunt de vină

CLICK PE POZE PENTRU A VEDEA ŞCOALA ÎN CAUZĂ


Părinţii copiilor ne spun că şcoala era plină de păduchi. „Au găsit şi la o fată de-a mea. Şi doar i-am controlat, dar ce să vă spun... s-au luat de la ceilalţi. Sunt păduchi de-o grămadă de timp în şcoală. Altfel nu se explică de unde atâţia copii”, ne-a spus o mămică. 
 
Viceprimarul Ion Codiţă susţine că două fetiţe la care s-au găsit păduchi sunt lăsate în grija bunicilor de părinţii care au plecat la muncă în străinătate.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite