Educaţie rutieră pentru prichindei.“Dacă bine circulăm, vieţile ni le salvăm !”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Prichindeii au fost învăţaţi cum să treacă strada corect
Prichindeii au fost învăţaţi cum să treacă strada corect

Concursul s-a desfăşurat la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 19 din Dr.Tr.Severin, fiind ediţia a V-a. Principalele obiective ale concursului le-au constituit cunoaşterea şi respectarea normelor de comportare civilizată pe stradă, familiarizarea copiilor cu unele reguli de circulaţie rutieră

Pornind de la particularitatile specifice vârstei, receptivitatea sporită la tot ce e nou, învăţarea prin imitaţie, dorinţa de a fi “ca cei mari” precum şi faptul că cea mai mare parte a timpului copiii o petrec la gradiniţă i-a determinat pe dascăli si poliţişti să deruleze o multitudine de activităţi, pe diverse teme şi în parteneriat cu instituţii abilitate pentru educarea copiilor si formarea acestora ca adulţi responsabili.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză si Prevenire a Criminalităţii şi Biroului Rutier Municipal Drobeta Turnu Severin au participat la concursul de artă vizuală cu tematică rutieră “Dacă bine circulăm, vieţile ni le salvăm !”

„Pornind de la adevărul ca <<în circulaţia rutieră e de ajuns, uneori, să greşeşti o singură dată pentru că a doua oară nu mai ai când>> cadrele didactice şi poliţiştii au considerat ca niciodată nu e prea devreme să-i înveţe pe copii sa respecte regulile de circulaţie.

Preşcolarii sunt ajutaţi să dobândească capacităţi, cunoştinţe şi deprinderi care să le permită acestora să se adapteze cu usurinţă la condiţiile de mici pietoni”, a declarat Mirela Bragă, şeful Compartimentului de Analiză si Prevenire a Criminalităţii.

Concursul s-a desfăşurat la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 19 din Dr.Tr.Severin, fiind ediţia a V-a.

 Principalele obiective ale concursului le-au constituit cunoaşterea şi respectarea normelor de comportare civilizată pe stradă, familiarizarea copiilor cu unele reguli de circulaţie rutieră, precum şi cunoaşterea unor indicatoare rutiere accesibile vârstei lor.




Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite