Ecologizare şi educaţie pe bani europeni pentru 20 de elevi de la Colegiul Tehnic „Decebal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este profesor de sport, dar face proiecte europene pentru implicarea tinerilor în colectarea selectivă a deşeurilor

  Răzvan Galbenu, profesorul de sport de la Colegiul Tehnic „Decebal”a câşigat un proiect pe bani europeni. Cadrul didactic se implică activ în educarea practică şi civică a tinerilor.

Împreună cu elevii de la profilul de Protecţia Mediului implementează, în perioada noiembrie 2011 – aprilie 2012, proiectul intitulat  “Ecologizarea – Un alt mod of life” cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul Tineret în acţiune.

„ Noi ne întâlnim aproape săptămânal, discutăm problemele care se ivesc şi încercăm să le transpunem în practică.  Ecologizare am ales-o pentru că elevii implicaţi în acest proiect provin de la profilul de Protecţia Mediului.

Elevilor le este mult mai uşor  să pătrundă în tainele acestei meserii având în vedere faptul că mulţi îşi doresc după terminarea liceului,să urmeze o facutate de profil sau să plece în străinătate spre parcurile biologice,  marine sau oceanice” , a declarat cadrul didactic.

Proiectul, în valoare de 5090 de euro, urmăreşte informarea unui număr de 20 tineri, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, privind importanţa colectării selective a deşeurilor, creşterea  gradului de implicare în activităţi de colectarea selectivă şi dezvoltarea creativităţii şi a spiritului antreprenorial.

„Proiectul se adresează celor 20 de tineri cu vârste între 14 şi 18 ani, în rândul acestora se găsesc trei elevi care provin din medii defavorizate, părinţi divorţaţi sau  au o situaţie mai precară, aşa îşi dau seama că nu sunt discriminaţi”, a adăugat cadrul didactic.

 Acţiune bazată pe efectul „bulgăre de zăpadă”

Acţiunea începe la nivel de clasă, un elev va monitoriza colectarea selectivă a  deşeurilor, va continua cu depozitarea corectă în locurile special amenajate în curtea liceului.

Într-o altă etapă, tinerii vor refolosi deşeurile pentru realizarea unor ornamente şi bijuterii, iar la final acţiunea se mută în stradă şi vor fi atraşi în acest proiect şi tinerii din muncipiul Drobeta Turnu Severin.




Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite