Turnu Severin: Ecaterina Bedean are o familie cu 50 de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nuţi, aşa cum îi spun colegii şi prietenii, consideră că şi-a lărgit familia odată cu venirea sa la Centrul de plasament pentru copilul cu dizabilităţi.

Deşi în copilărie şi-a dorit să devină doctoriţă, Nuţi s-a îndreptat către domeniul asistenţei sociale. Din pasiune pentru chimie a ales o şcoală de profil, Liceul de de chimie industrială din Craiova. După terminarea acestui liceu şi-a continuat studiile în domeniu şi s-a înscris la Facultatea de Tehnologia şi Chimia Produselor Alimentare şi Tehnică Piscicolă din cadrul Universităţii din Galaţi. facultate pe care mai apoi a absolvit-o în 1980 cu media 9.
Prin repartiţie ministerială, a lucrat ca Şef de Compartiment Control Tehnic de Calitate la Interprinderea de Morărit Panificaţie Mehedinţi, până în 1997. Un an mai târziu, din dragoste pentru copii, s-a angajat la Protecţia Copilului (actuala DGASPC), iar din anul 2000 îşi desfăşoară activitatea la Centrul de plasament pentru copilul cu dizabilităţi. “ Am ales să lucrez cu copiii pentru că îmi plac foarte mult, iar cei din acest centru au nevoie de mai multă dragoste şi atenţie din partea noastră. Îmi place să spun că aici este a doua mea familie.”spune Nuţi.


Îi place să înveţe
Pentru că este o perfecţionistă şi vrea ca fie în la curent cu toate noutăţile, Nuţi a urmat cursurile unei facultăţi în domeniu. A avut ambiţia să termine studiile cu notă mare, iar acum se poate mândri cu o medie finală de 9.80.” Mi-a plăcut să învăţ despre acest domeniu, să mă specializez în activitatea pe care o întreprind, însă cu naveta mi-a fost greu. În fiecare weekend să fac două drumuri pe zi dus-întors, săptămână de săptămână, a fost destul de greu. După această facultate, m-am înscris la master, tot din plăcere.” declară Nuţi. În fiecare vară îi însoţeşte pe copiii de la centru în tabere organizate şi are grijă ca totul să decurgă normal.


Ambiţie şi perseverenţă
Singurul copil al familiei, Larisa, se pare că a călcat pe urmele mamei şi i-a moştenit ambiţia şi perseverenţa. După terminarea ASE-ului din Bucureşti în anul 2007 a participat la Bursa Naţională „Guvernul României” unde a fost depunctată cu 11 sutimi la limba engleză şi la voluntariat. Acest lucru a ambiţionat-o şi mai mult şi a plecat în America să-şi finalizeze studiile printr-un master. Acum, Larisa lucrează ca manager la un hotel din Washington, Seattle. S-a căsătorit iar în doi-trei ani urmează să obţină şi cetăţenie americană.”Nu mi-a fost deloc uşor fără Larisa, dar am acceptat această plecare spre binele ei. Am înţeles că acolo ar avea un viitor mai bun decât aici, în România. Mi-a plecat un copil dar am câştigat aici, la centru 50.”  spune şefa de centru.


Ce-i place? Ador animalele, în special felinele, am o pisică în apartament. Iubesc florile şi natura. Îmi plac excursii şi plimbări în aer liber.

Ce nu-i place? Urăsc oamenii mincinoşi, linguşitorii şi în general persoanele cu două feţe.


Întrebări şi răspunsuri

Cât timp alocaţi serviciului?
Stau chiar şi 10 ore. Când îmi încep programul nu simt că vin la muncă. Copiii şi personalul de aici sunt ca şi rudele mele. Ei sunt familia mea lărgită. Chiar şi în concediu mai trec pe la centru să mă asigur că totul e în regulă.
Unde vă vedeţi peste 10 ani?
La pensie, în America, împreună cu familia mea şi poate cu un nepoţel sau doi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite