Turnu Severin: Şcolile ECO îi învaţă pe copii să protejeze mediul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Şcolile ECO îi învaţă pe copii să protejeze mediul
Turnu Severin: Şcolile ECO îi învaţă pe copii să protejeze mediul

Îngrijirea mediului, economisirea apei şi energiei sau sortarea resturilor menajere, sunt lucruri la care mulţi adulţi nici măcar nu se gândesc. Copiii de din şcolile care au primit titulatura ECO, le învaţă de la o vârstă fragedă.

Într-o perioadă în care ecosistemul se degradează pe zi ce trece, sute de elevi mehedinţeni învaţă să păstreze un mediu curat , prin programul ECO-şcoala. Copiii se ocupă de diverse activităţi de plantare, înfrumuseţarea şi îngrijirea spaţiului verde. Au avut acţiuni de curăţare a parcurilor din oraş, dar şi a altor locaţii, cum ar fi pădurea Crihala. Curtea şcolii şi clasele sunt şi ele îngrijite de copii. În şcoală, fiecare clasă este dotată cu coşuri separate de gunoi, hârtie şi plastic, pentru ca aceşti copii să se înveţe de la o vârstă fragedă cu sortarea resturilor menajere.

Şcoala 14 are 3 steaguri verzi
 Şcoala 14 este una din instituţiile de învăţământ care a căpătat un mediu prietenos, datorită elevilor.”Au fost premiaţi la diferite concursuri pe care le-am organizat. De exemplu, am avut concurs de alimentaţie sănătoasă, de costumaţii de haloween făcute de copii, din materiale reciclabile. Copiii au confecţionat pungi bio pentru a înlocui pungile de plastic, iar creaţiile lor au fost organizate într-o expoziţie. În oraş, în afara curăţeniei prin parcuri şi spaţii verzi, copiii impart pliante. Avem şi programul „Păstrează curtea şcolii curată”, prin care zilnic, câte o clasă iese şi face curat în curte. Plantele din clase şi de pe holurile şcolii, sunt îngrijite tot de copii. Ei le schimbă pământul, le îngrijesc, ei se ocupă de ele în permanenţă”, ne spune Clarisa Alexandru, professor de limba franceză la şcoala 14 şi responsabil cu programul ECO.

Instituţia are deja la activ trei steaguri verzi, obţinute în 2005, 2007 şi 2009 şi care reprezintă cea mai înaltă formă de premiere.

Copiii aplică și acasă programele de la școală. Citește în Adevărul de Seară Turnu Severin.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite