Turnu Severin: Poluare pe fluviul Dunărea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Poluare pe fluviul Dunărea
Turnu Severin: Poluare pe fluviul Dunărea

Accident de proporţii la depozitul de combustibili al terminalului petrolier Prahovo – Serbia

Pentru a preveni o catastrofă ecologică pe fluviul Dunărea, în cazul unui accident la terminalul petrolier de pe malul sârbesc, un număr de patru țări europene vor organiza în cursul zilei de joi, 24 septembrie, unul din cele mai mari exerciții de cooperare în astfel de cazuri. La acest exercițiu organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, vor participa structuri din România, dar și din Italia, Bulgaria și Serbia.

 “În data de 24.09.09, începând cu ora 08.00, pe raza localităţii Gruia, la km. fluvial 856, se va organiza un exerciţiu de cooperare în caz de poluare accidentală pe fluviul Dunărea, ca urmare a  producerii unei avarii la terminalul petrolier Prahovo-Serbia. Exerciţiul face parte din cadrul proiectului-pilot Italia-România-Bulgaria-Serbia “Managementul unei urgenţe transfrontiere ca urmare a deversării de substanţe periculoase în Dunăre” şi se va desfăşura sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, reunind cca. 100 de participanţi din cele 4 state”, susţine purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta, sergent major Ramona Nistor.      

 Conform scenariului, va avea loc un accident la depozitul de combustibili Prahovo, cu poluarea accidenatală a malului românesc, în dreptul localităţii Gruia, având ca şi consecinţe, alterarea bruscă a calităţii apei şi afectarea florei şi faunei. “I.S.U.”Drobeta” va coopera cu o serie de structuri cu atribuţii în gestionarea unei poluări accidentale pe fluviul Dunărea, precum Direcţia Ape – Jiu Craiova, S.G.A. Mehedinţi, C.J.S.U. – Grupul de Suport Tehnic nr. 5,  Agenţia pentru Protecţia Mediului Mehedinţi, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi,  S.C. Hidroelectrica S.A. – Sucursala Porţile de Fier II,  A.N.R. Căpitănia Zonală Drobeta Turnu Severin, şi C.L.S.U. ale comunelor Gruia, Pristol, Gârla Mare, Vrata, Salcia”, mai susţine Ramona Nistor. Scopul  declarat al acestui exerciţiu este atât însuşirea misiunilor şi atribuţiilor ce le revin structurilor participante în caz de poluare a fluviului Dunărea, cât şi  verificarea modului de cooperare între aceste structuri

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite