Turnu Severin: Bate vântul prin Bazarul Dunărea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Bate vântul prin Bazarul Dunărea
Turnu Severin: Bate vântul prin Bazarul Dunărea

Vara aceasta vânzările comercianţilor care au tarabe în Bazarul Dunărea au fost mult mai scăzute decât în aceeaşi perioadă a anilor trecuţi. Totuşi patronii de standuri şi mese din piaţa din Drobeta Turnu Severin, sunt mulţumiţi că măcar pot să-şi plătească chiria pentru a rămâne în piaţă

Odată cu începutul anului, în primăvara lui 2009, a fost afectată activitatea comercianţilor de marfă din Bazarul Dunărea. Datorită puterii de cumpărare în scădere, profiturile au scăzut în rândul comercianţilor, patronii transformându-se în vânzători, iar slujba de angajat la patron devenind din ce în ce mai rară. Oamenii care au mese în Bazar, sunt mulţumiţi când pot vinde 2,3 produse, pe zi care să-i ajute să-şi plătească chiria pentru spaţiul care-l ocupă, şi tarabele pe care-şi pot expune marfa.

Perioadă nefavorabilă

Cauza pentru care se întâmplă ca patronii să devină vânzători ai propriilor mărfuri, iar unii comercianţi să nu vină zile la rând la piaţă este aceea că cei ce vin în bazar ca și clienţi nu mai cumpără cum cumpărau în anii anteriori. Un comerciant care a tratat cu seriozitate ceea ce face îşi aminteşte de succesul pe care l-a avut în anul 2005 cu marfa adusă de la Bucureşti. ,,Numărul de clienţi era la un raport bun care-mi permitea să găsesc şi multă plăcere pe lângă succesul de care mă bucuram. N-a fost un an tocmai bun acesta, dar aştept şi restul care mai este din an, în special perioada de toamnă, în care copiii vor începe şcolilie. Sper ca în fiecare an, ca părinţii să-şi îndrepte gândurile către produsele din bazar, cu care i-am aşteptat an de an, rechizite, ghiozdane, penare, treninguri, adidaşi, şi haine pornind de la mărimi mici pentru copii mici până la mărimi pentru adulţi”, aşa încheie discuţia un patron-vânzător,  încrezător în perioada anului care va urma.

 Standuri goale

La ora actuală în Bazarul Dunărea sunt unele  mese care nu mai prezintă decât ambalajul rece al materialului din care sunt construite. Mesele de tablă sunt acoperite cu feţe de masă iar uneori sunt lăsate în goliciunea lor, întărind ideea că până acum anul 2009 nu a adus rezultatele dorite în Bazarul Dunărea. Văcaru Iuliana, un comerciant din piaţă ne explică şi cauza pentru care crede că se întâmplă ca unele standuri să fie goale. ,,Nu mai sunt clienţi ca odată, nu mai sunt vânzările care au fost. Lipsa de bani şi lipsa locurilor de muncă cred eu că este motivul principal pentru care nu mai avem rezultatele care le-am avut în anii anteriori.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite