Turnu Severin: Podul lui Dumnezeu în pericol de prăbușire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Podul lui Dumnezeu în pericol de prăbușire
Turnu Severin: Podul lui Dumnezeu în pericol de prăbușire

Structura podului a fost grav afectată de infiltrațiile de apă astfel încât autoritățile au hotărât restricționarea circulației autovehiculelor de mare tonaj.

Datorită ploilor abundente ce au căzut asupra județului în ultimele zile, unicul pod natural din țară, Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele, se află în pericol de prăbușire. La ora actuală, circulația autovehiculelor se face doar pe un singur sens, însă autovehiculele de mare tonaj nu mai au voie să circule pe aici. Acestea sunt obligate să folosească o rută ocolitoare de peste 30 de kilometri, respectiv Nadanova – Godeanu.

„Două blocuri mari de stâncă, de circa 20 de metrii cubi aflate în partea superioară a tavanului s-au prăbuşit în prăpastie. La faţa locului se află poliţişti care nu permit circulaţia autovehiculelor de mare tonaj”, susţine primarul comunei Ponoarele, Georgică Pătraşcu.

Pericolul este cu mult mai mare

 Podul de piatră, monument natural unic în România, ce face legătura între Drobeta Turnu Severin şi Baia de Aramă, se află în continuare într-un real pericol de prăbuşire, asta datorită faptului că alte două blocuri de stâncă, de peste 30 de metri cubi, se află pe punctul de a se prăbuşi în prăpastie. Şi asta datorită faptului că niciodată aici nu au fost efectuate lucrări de protecţie.

„Deocamdată se poate circula pe un singur sens, însă alte două blocuri masive de piatră, de peste 30 de metri cubi stau să pice. Nu ştim ce va urma apoi. De-a lungul timpului s-au făcut nenumărate demersuri ca aici să se execute lucrări de protecţie, însă nu s-a făcut absolut nimic. Astăzi va sosi aici o comisie de specialişti care va evalua starea podului”, mai susţine edilul comunei.


   Legenda locului

Legenda spune că aici locuia Necuratul şi îşi avea sălaşul chiar în Peştera Po¬noarele. Răvăşiţi de răul care îi în¬conjura, sătenii l-au rugat pe Dumnezeu să-i scape de el. A lovit Dumnezeu cu palma tavanul peşterii, acesta pră¬buşindu-se peste gura ei, formând podul.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite