Dr. Dumbrăvica Florescu, managerul Serviciului de Ambulanţă Mehedinţi a salvat, din ghearele morţii, mii de suflete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumbrăvica Florescu aduce schimbarea în Ambulanţa Mehedinţi
Dumbrăvica Florescu aduce schimbarea în Ambulanţa Mehedinţi

Dumbrăvica Florescu ocupă locul numărul trei în topul celor cinci medici cu care Severinul se mândreşte  

Medicul Dumbrvica Florescu este o femeie delicată ,dar un doctor cu un caracter  de fier. Medicul  a salvat din  ghearele morţii mii de suflete. Cazul cel mai înfiorător i-a rămas permanent în gând.

„După ’90, a  fost un accident colectiv la Crăguieşti, muncitorii se întorceau de la mină şi maşina a căzut într-o prăpastie. Am plecat cu tot personalul şi toate ambulanţele, i-am chemat şi pe cei de acasă.

A fost o persoană decedată, făceam evaluarea pacienţilor pe marginea drumului şi îi trimiteam cu ambulanţa. Era iarnă şi drumul era prost”, mărturiseşte medicul.

Dumbrăvica Florescu este un medic cu experienţă. A  absolvit  Facultatea de Medicină şi Farmacie,din Târgu Mureş, în 1983, are două specializări (medicina de familie şi medicina  de urgenţă), în 2002 a obţinut competenţă în managementul  sanitar al dezastrelor.

Doctorul a ocupat numeroase funcţii de conducere, iar în present se află la comanda Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi.  Dumbrăvica Florescu a crescut  calitatea serviciilor medicale de urgenţă, a îmbunătăţit condiţiile de muncă ale angajaţilor, dar mai presus de toate este pasiunea pentru această profesie şi preţuirea vieţii.

„Lucrez în urgenţă din 1991, am salvat mii de vieţi în lupta cu timpul, un minut este hotarul dintre viaţă şi moarte”, a mărturisit Dumbrăvica Florescu.

 Doctorul se caracterizează ca  fiind un om corect, onest şi care doreşte performanţă într-o societate în continuă schimbare şi cu oameni ancoraţi în trecut.
„Nu iau şapgă şi sunt cunoscută în sistemul medical pentru acest lucru, am reuşit să aduc Ambulanţa la o stare de normalitate”, a adăugat medicul Florescu.

Managerul Ambulanţei Mehedinţi are planuri mari pentru viitor. Doreşte ca în judeţul Mehedinţi să fie înfiinţate staţii de ambulanţă sau SMURD în aşa fel încât să ajungă la pacient în timp eficient indiferent de locul din  judeţ de unde este făcut apelul.

Proiectul înaintat de managerul Ambulanţei Mehedinţi urmăreşte  acordare egalităţiide şanse pentru toţi pacienţi . Doctorul mărturiseşte că nu ar fi reuşit să aibă o carieră în domeniul medical şi să reziste presiunilor sistemului sanitar fără sprijinul familiei.

„Cel mai important pentru mine este familia, când sunt epuizată  îmi dă puterea să merg mai departe ”,a încheiat medicul.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite