Drumul către geoparcul Platoul Mehedinţi a fost deblocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul rutier pe DJ 607 C din judeţul Mehedinţi a fost reluat ieri, după două săptămâni de blocaj din cauza riscului producerii de alunecări de teren.

Autorităţile judeţene au decis pe 22 iunie să întrerupă circulaţia în sectorul Podeni-Malarişca al DJ 607C pe o porţiune de patru kilometri, din cauza riscului producerii unor alunecări de teren cauzată de aluviunile de pe versanţii muntoşi. Artera a fost abia ieri deblocată, traficul rutier fiind reluat fără probleme.

„Drumarii, monitorizaţi de administratorul respectivei artere de circulaţie,  Consiliul Judeţean Mehedinţi, au reuşit evacuarea de pe carosabil a ebulmentului. Actualmente circulaţia a revenit la normal pe DJ 607 C“, a declarat reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, Ramona Nistor.

Arteră frecventată de turişti

DJ 607 C reprezintă unul dintre tronsoanele cele mai frecventate de turiştii care vor să ajungă în Geoparcul Platoul Mehedinţi. Parcul Natural este situat în sud-vestul României, la nord de municipiul Drobeta Turnu Severin şi se întinde pe o suprafaţă de 106.000 de hectare. Geoparcul este cea mai nouă arie protejată a judeţului Mehedinţi deoarece conţine 17 rezervaţii naturale, dar şi numeroase obiective culturale şi istorice.

Pe suprafaţa parcului natural se găsesc opt localităţi pe teritoriul cărora se află peste 50 de obiective istorice şi naturale, unele dintre ele unice în Europa. Artere care leagă comuna Poedeni de satul Malarişca se asemănă mai degrabă cu un drum forestier, carosabilul neasfaltat şi acoperit cu pietriş aflându-se într-o stare deplorabilă din cauza ploilor frecvente şi a dezinteresului autorităţilor locale.  



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite