VIDEO/GALERIEFOTO Acţiunea „Boschetarul”/ Persoanele fără adăpost, din Drobeta Turnu Severin, sunt „săltate” de poliţişti şi cazate la internatele şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Cei care dorm pe lângă ţevile de termoficare, în gară  sau prin scările blocurilor vor fi adăpostiţi la două internate şcolare din muncipiu timp de zece zile. Măsura a fost luată pentru a evita decesele provocate de temperaturile scăzute

Frigul care îngheaţă România îi bagă la adăpost pe cei care nu au acoperiş deasupra capului şi trăiesc în barăci improvizate lângă ţevile de căldură sau în subsolurile blocurilor.

În Drobeta Turnu Severin, poliţiştii au început inventarul boschetarilor, ei au căutat astăzi  în toate locurile unde şi-au făcut „casă” persoanele care au rămas pe drumuri.Acasă a fost găsit doar Gheorghe Horbaci, care a acceptat cu plăcere să schimbe baraca cu un pat şi două mese calde oferite gratis de autorităţi . 



„ Nu trebuie să plătesc nimic ? Vreau să merg pentru că mi-au degerat picioarele, mâncare îmi dau oamenii de la blocuri, de pomană. Am avut locuinţă în oraş, dar am pierdut-o după ce nevasta-mea a fugit cu altul”, a  mărturisit Gheorghe Horbaci.

 O evidenţă a persoanelor fără adăpost nu există. Ei  pot fi depistaţi doar când se lasă seara pentru că în timpul zilei cerşesc.

image

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

„Ne-am deplasat la patru locaţii şi am reuşit  identificarea  unei singure persoane, ceilalţi sunt pe raza municipiului şi practică cerşetoria”, a declarat comisarul Lucian Dinu, şeful Biroului de Ordine Publică de la Poliţia Drobeta Turnu Severin.

 În cele zece zile în care se vor înregistra temperaturi foarte scăzute, misiunea poliţiştilor şi a jandarmilor  mehedinţeni este să identifice persoanele fără adăpost care au nevoie de ajutor.

„Ambulanţa îi preia şi îi duce la spital dacă au  nevoie de internare,  dacă nu au nevoie de internare se solicită 112 pentru ca poliţia şi jandarmeria să transporte aceste persoane la internatele celor două licee care  urmează să ofere cazare”, a declarat Miruna Constantin, director la Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi.

 Ion Mîţu, prefectul judeţului a făcut şi un apel la cetăţenii municipiului să nu fie indiferenţi la situaţia acestor persoane, un singur apel pentru ei poate face diferenţa între viaţă şi moarte în zilele geroase.

„ Facem apel la orice om de bună credinţă. Când vede un om fără adăpost, să sune la 112,  Ambulanţa îl va prelua imediat şi apoi va fi condus la unul din cele  două internate”, a spus prefectul.

 28 de locuri sunt disponiblie pentru persoanele fără adăpost  la internatul Colegiului „Ştefan Odobleja”  şi  internatul Colegiului „Domnul Tudor ”.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite