În Drobeta Turnu Severin se înființează primul centru specializat pentru preșcolarii autiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii vor beneficia de asistență, recuperare și reintegrare socială. Cum o astfel de structură nu există în Mehedinți, Consiliul Județean și DGASPC s-au alăturat proiectului național „Și ei trebuie să aibă o șansă”.

Serviciul de recuperare și asistență specializată pentru copiii cu tulburări din spectrul autist va fi înființat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, sub egida programului național „Și ei trebuie să aibă o șansă”, lansat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

În cadrul proiectului, adoptat de către Consiliul Județean Mehedinți, este inclus și un program de formare a personalului, având ca finalitate specializarea a 14 psihologi, asistenți sociali, terapeuți, educatori și pedagogi de recuperare.

Proiectul cuprinde și un plan de integrare socială, ce va fi implementat de către Episcopia Severinului și Strehaiei.

„La nivelul județului Mehedinți există 55 de copii cu vârstă preșcolară, înregistrați în baza noastră de date cu tulburări de spectru autist. Pentru acești copii este foarte important să beneficieze de un program de recuperare profesionist și apoi să fie integrați în societate. Cu aprobarea și sprijinul Consiliului Județean, județul Mehedinți a solicitat ministerului Muncii intrarea în acest program național, iar acum așteptăm răspunsul celor de acolo”, ne-a spus Georgeta Aprotosoae, director DGASPC Mehedinți.

Centru de zi pentru copii cu handicap
În momentul de față, în județ nu există un centru specializat, unde copii autiști să fie tratați individual. Cu toate astea, în afara structurii girate de către Ministerul Muncii, DGASPC Mehedinți va mai înființa și un centru de zi, destinat copiilor cu handicap.

Acesta va funcționa în Drobeta Turnu Severin și are nevoie de o finanțare de 1,1 milioane de lei.

„Proiectul pentru centrul de zi a primit deja răspuns pozitiv din partea celor de la ADR Oltenia, însă fără finanțare deocamdată. Așteptăm recalcularea fondurilor și cred că în circa două luni vom putea demara și acest proiect”, mai spune Georgeta Aprotosoae.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite