Dr Ovidiu Lungulescu, medicul care vindecă pacienţii, nu tratează doar bolile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Medicul studiază evoluţia cancerului de colon în judeţul Mehedinţi
Medicul studiază evoluţia cancerului de colon în judeţul Mehedinţi

Medicul  primar specializat în Chirurgie-Endoscopie-Ecografie îşi desfăşoară activitatea la Spitalul Judeţean  din Drobeta Turnu  Severin  şi la o clinică privată. El ocupă locul al IV-lea în topul medicilor cu care Severinul se mândreşte  

 După mai bine de 20 de ani de medicină, Ovidiu Lungulescu este singurul medic din judeţul Mehedinţi care studiază evoluţia cancerului de colon.

„Am făcut pe 2009 şi pe 2010 un studiu şi am văzut că practic unul din trei oameni este  purtător de polipi.

Noi am aplicat o metodă de profilaxie care constă în polipectomie endoscopică, o manevră simplă prin care polipi se îndepărtează înainte de a fi cancer.

Din punct de vedere digestiv şi din punct de vedere al bolilor cronice în momentul de faţă, cancerul  de colon reprezintă problema numărul unu, este  cancerul cu creştere spectaculoasă în Europa”, a spus Ovidiu Lungulescu

Doctorul a descoperit că de vină pentru creşterea numărului de cazuri de cancer este alimentaţia. Mâncarea  de tip fast-food şi obiceiul de a congela produsele alimentare au determinat această situaţie.

„Oamenii care pot să aleagă cum să trăiască şi cum să mănânce, aleg prost şi se îmbolnăvesc.

Modalitatea în care noi conservăm alimentele, în special carnea este cea care a făcut această situaţie. Fiind chirurg i-am operat şi le-am recomandat să-şi schimbe stitul de viaţă ,acum trăiesc şi nu mai sunt probleme”, a declarat medicul.

Doctorul vorbeşte cu pacienţii şi îi învaţă să aleagă un stil de viaţă mai sănătos. În plus pe lângă tratamentul tradiţional apelează şi la medicina holistică.

„Noi privim problema holistic adică omul nu este doar un corp de carne ci şi unul energetic.

Îl înveţi cum se construieşte organismul, în procesul de regenerare a organismului se produc şi defecte, dar sistemul imunitar  este de pază şi pregătit să îndepărteze defectele.

Lucrând în acest sens se face în mod natural profilaxia cancerului, dacă nu s-ar face, oamenii nu ar mai ajunge la maturitate, după care prin obiceiurile pe care le-au achiziţionat reuşesc să-şi deterioreze organismul”, a adăugat specialistul.

Doctorul îşi doreşte ca pe viitor să extindă această metodă de prevenire a cancerului şi  să educe câţi mai mulţi pacienţi.

„Am adus chirugia  laparoscopică la Spitalul Judeţan, împreună cu soţia mea am adus medicina nucleară în judeţ, acestea sunt  realizări în planul dotării materiale e medicinii pe plan local, dar  profilaxia cancerului de colon este realizarea mea cea mai mare”, a închiat doctorul.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite