„Donez pensia mea de 1 leu să salvez ţara de criză!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Tomescu (71 de ani),bătrâna care primeşte lunar o pensie de 1 leu, este dispusă să îşi doneze venitul pentru a pune umărul la redresarea economică a României.

Femeia locuieşte în satul Malarişca din judeţul Mehedinţi, o localitate bine ascunsă în Munţii Cernei, situată la aproape 50 de kilometri de Drobeta Turnu Severin. În fiecare lună, poştaşul satului, Nicolae Popescu, străbate şase kilometri pe jos din satul vecin, Gornenţi, locul unde îşi are biroul, până la casa Mariei Tomescu pentru a-i înmâna cuponul de pensie şi „fabuloasa“ sumă de 1 leu.

Poştaşul îi duce lunar pensia de 1 leu

image

„Chiar dacă are o pensie mică, eu tot trebuie să îmi fac datoria. În fiecare lună măduc în satul Malarişca pe jos pentru a împărţi pensia la cei 33 de oameni, inclusiv Mariei Tomescu“, spune poştaşul Nicolae Popescu. Bătrâna, care locuieşte singură, spune că vrea să îşi doneze toată pensia, că oricum nu se alege cu nimic din ea.

„Am auzit că cei care vor să îşi doneze pensiile pot să o facă. Vreau să dau toţi banii pe care îi primesc la stat, să scoată ţara din criză! Poate că pensia mea de 1 leu o să ajute la ceva, că oricum mie nu îmi e de folos. Nici măcar o pâine nu pot să îmi cumpăr de banii ăştia“, spune Maria Tomescu. Femeia primeşte o pensie de urmaş după soţul care a servit în armată pentru câteva luni.

image

Aceasta este singura sursă devenit a femeii, aceasta fiind în imposibilitatea de a solicita pensie socială din cauza faptului că deţine un petic de pământ. „Am şi eu o bucată de pământ, dar degeaba pentru că nu am bani să o cultiv pe toată. Am pus o grădină în spatele casei şi am o viţică de care am grijă“, mărturiseşte bătrâna. Norocul Mariei Tomescu sunt vecinii, care o mai ajută, dar şi câteva persoane din ţară care i-au mai trimis bani.

„O doamnă din Bucureşti m-a ajutat foarte mult. Soţul meu a murit, un copil mi-a murit la 25 de ani, mai am decât unul care nu stă cu mine. Am şi un nepot tânăr care se îngrijeşte de mine“, spune bătrâna, cu lacrimi în ochi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite