Donează viaţă pentru Romania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii şi voluntarii de la Crucea Roşie au împărţit pliante trecătorilor
Jandarmii şi voluntarii de la Crucea Roşie au împărţit pliante trecătorilor

Jandarmii mehedinţeni  vă chemă să salvaţi vieţile bolanvilor care au nevoie urgentă de sânge şi să vă alăturaţi unei campanii naţionale menite să contribuie la completarea rezervelor de sânge

Acţiunea de donare sânge va începe mâine, 30 de angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi se vor lăsa înţepaţi pentru recoltarea lichidului vital pentru semenii aflaţi în suferinţă.

Campania se va desfăşura începând cu data de  1 noiembrie şi va dura până pe 4 noiembrie, perioadă în care peste 100 de jandarmi se vor prezenta la Centrul de Recoltare Sânge pentru a dona sânge.

Campania se numeşte “Jandarmeria donează viaţă pentru Romania”. În cadrul acestei campanii, jandarmii împreună cu voluntarii de la Crucea Roşie au încercat să sensibilizeze populaţia şi societatea civilă asupra crizei actuale de sânge din spitale şi asupra faptului că fiecare poate contribui în acest fel la salvarea unei vieţi omeneşti.

Ei au împărţit pliante şi i-au invitat pe severineni să vină la Centrul de Recoltare Sânge să doneze.

„ Încercăm să atragem mai multe persoane, autorităţi publice, persoane fizice pentru ca mâine să fie câţi mai mulţi oamenii la această donare de sânge ”, a declarat Claudia Mendea, purtător de cuvânt  la IPJ Mehedinţi.

Centrul de recoltare sânge Mehedinţi se află pe bulevardul Carol I, nr.16 lângă Tribunal. Cei care pot dona au posibilitatea ca în cele patru zile să se alăture campaniei.

„Alături de jandarmi şi voluntarii Crucii Roşii împreună cu Direcţia de Sănătate Publică şi cu Centrul de Recoltare Sânge Mehedinţi militează pentru cât de importantă este donarea de sânge”, a declarat Elena Coardă, director Crucea Roşie Mehedinţi

Actuala criză de sânge din spitale, impune necesitatea informării şi conştientizării populaţiei asupra importanţei donării voluntare şi permanente de sânge. România se află pe ultimele locuri în Europa la capitolul donării de sânge.

„Gestul acesta poate salva multe vieţi, părinţii mei donează”, a declarat Vali Vecheanu, o elevă care aşteaptă majoratul ca să poată dona sânge.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite