Turnu Severin: Elvis Dobrescu, un jurnalist îndrăgostit de poezie și natură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elvis Dobrescu a ajuns primul român care a publicat poezie în Antologia „Poetry-slam” din Bologna

La vârsta de 25 de ani, deşi a văzut lumina zilei în municipiul Drobeta Turnu Severin, Elvis Dobrescu a copilărit până la vârsta de 8 ani în satul Firizu, comuna Ilovăţ. Aceşti primii ani din viaţă au fost pentru el şi cei mai fericiţi.

„Am copilărit într-un cătun cu nici 30 de case, aflat pe valea Coşuştei, la nici 3 kilometrii de ruinele primei ctitorii a lui Nicodim pe pământ românesc, Mănăstirea Crivelnic.  Un cadru natural feeric. Mutarea la oraş, a fost pentru mine un adevărat şoc. Trecerea bruscă de la libertate la încarcerarea între pereţii blocului a fost o adevărată lovitură”, declară Elvis Dobrescu.

Cu toate acestea, în fiecare vacanţă se urca în primul autobuz ce mergea spre Firizu şi rămânea la bunici până la începerea anului şcolar. „Jucam fotbal cât era ziua de mare, până leşinam de foame. Chiar am activat câteva luni la juniorii Drobetei, însă visul meu era să devin poliţist”, mai susţine Elvis.

 Anii de liceu, cei mai frumoşi ani ai vieţii

  Fiind ferm în hotărârea de a deveni poliţist, Elvis s-a înscris la Liceul de Poliţie Buzău, însă nu a avut norocul să se numere printre cursanţii acestuia. Aşa că a revenit în Severin unde a urmat cursurile Liceului Traian, secţia Matematică-fizică.

„Anii de liceu sunt unici în felul lor şi cred că alături de anii studenţiei rămân cei mai frumoşi ani din viaţa unui om. Îmi aduc aminte că licean fiind, ne adunam pe scările din spate ale liceului şi fumam atât de mult încât femeia de serviciu aduna chiştoacele după noi cu găleţile”, îşi aminteşte Elvis.

La absolvirea liceului, Elvis a dorit să urmeze Academia de Poliţie, însă ghinionul unei accidentări în timpul probei sportive l-a îndepărtat definitiv de acest vis. „Am urmat apoi cursurile facultăţii de Drept de la Lugoj, aici luând pentru prima dată contact cu poezia şi jurnalismul.  La 20 de ani am participat la un concurs de poezie organizat de facultatea de Cibernetică Bucureşti. Dintre cei 180 de concurenţi am câştigat marele premiu. Am fost extrem de bucuros de conţinutul premiului: un geamantan de cărţi bune. Apoi în anul III de facultate am ocupat pri concurs un post de redactor la săptămânalul Lugojului, „Redeşteptarea”. Acesta a fost începutul în jurnalistică. În ceea ce priveşte poezia, acum am trei volume publicate, respectiv „Fereastra cafenelei” – 2003; „Mecanica Îngerilor” – 2004 şi „În Rai de purtau blugi” în 2009”. Gazetăria rămâne totuşi una dintre marile mele pasiuni. Lucrezi tot timpul cu cuvântul şi înveţi să-l simţi, să-l şlefuieşti”, mai declară Elvis Dobrescu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite