Doar doi consilieri au dus la îndeplinire hotărârea prin care erau ogligaţi să citească poezii de Eminescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A venit şi mult aşteptata zi în care consilierii orşoveni să arate că s-au pregătit cu poezii scrise de Mihai Eminescu.

La cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Internaţional de poezie- dedicat poetului, pe lângă personalităţi marcante ale culturii româneşti, au  fost prezenţi, ieri, şi patru din cei 17 consilieri locali. Doar doi dintre ei au şi dus la îndeplinire hotărârea de consiliu prin care erau obligaţi să recite câte o poezie. 

Iniţiatorul amendamentului, consilierul Constantin Pătăşanu a fost şi singurul care a recitat poezia “Vreo zgâtie de fată”. Despre gestul celorlalţi colegi, ne-a declarat:

“Deja acum era o obligaţie. Hotărârea de consiliu trebuie respectată. Nu credeam să mai vină. Şi totuşi au venit trei, că celălalt a venit în calitate de viceprimar, dintre care unul n-a mai apucat să zică nimic, că s-au precipitat lucrurile.

Nu mă aşteptam la colegul…Astăzi a fost frumos. Am uitat de bilele negre primite”. (FOTO jos: în mijloc)

image


Constantin Pătăşanu a fost sprijinit de colegul Constantin Paier care, motivând că era cuprins de emoţie la vederea atâtor personalităţi, a ales să citească versurile.

“Văzând atâţia oameni de marcă, m-am pierdut un pic. E normal şi, într-adevăr, n-am recitat din copilărie şi am zis să nu mă fac de ruşine.

Cred că gestul meu a fost de bine, nu de rău”, ne-a declarat consilierul vizibil marcat de emoţii.   

image

Paier a ţinut, cu această ocazie, să le transmită guvernanţilor un sfat: “Chiar mă bucur că dintr-o glumă s-a ajuns la un lucru serios.

Şi cred că cei de la putere ar trebui, acum, după ce am fost criticaţi, câteva zile, la tv şi radio, să ia un exemplu de la noi şi să facă şi ei glume pentru ca cetăţenii s-o ducă mai bine, iar glumele să se adeverească”.

image


Pentru momentul poetic, cei doi consilieri orşoveni au primit şi o notă din partea academicianului Gheorghe Păun, prezent la eveniment: “9 şi ceva. Nu 10, pentru că 10 nu se dă.

Sunt foarte serios când spun că e o idee foarte bună, fără glume. Hai să învăţăm domne`, în fiecare zi, câte o poezie de Eminescu.

Nu e rău deloc. Mai ales că aici, că e pusă într-un context foarte logic, nu?! Dacă nu daţi bani, daţi poezie.

Dar nu cred că era nevoie de o hotărâre de consiliu pentru asta”.

image


Despre gestul celorlalţi consilieri absenţi, consilierul orşovean Constantin Paier a declarat: “E opţiunea lor. Nu  pot să-i laud, să-i critic sau să-i judec.

iecare face după cum consideră. Eu am luat-o de bună şi pentru că a fost un amendament votat, eram obligat să-mi duc la bun sfârşit misiunea”.


Primarul i-a feliciat pe cei doi

Pentru curajul avut, primarul Constatin Brăgaru i-a felicitat pe cei doi consilieri: “Am avut ocazia să avem prezenţi la acest festival oameni de valoare, academicieni, profesori, oameni de litere.

N-au venit consilierii, nu înseamnă că este un capăt de ţară. S-au spus totuşi două poezii.

Doi consilieri au avut curaj. Îi felicit din suflet. Peste câţiva ani, probabil, vom învăţa  mai multă poezie”.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite