UPDATE/Disponibilizări în masă la uzina de vagoane MEVA/ 253 de oameni au primit preaviz, iar sindicaliștii își vor căuta dreptatea în instanță

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineață, în jurul orei 7:30, cei 253 de angajați ai uzinei aflate în insolvență au fost anunțați că nu mai au loc de muncă.

UPDATE

Potrivit conducerii uzinei de vagoane, disponibilizările erau necesare pentru salvarea companiei din situația grea în care se află în momentul de față.

„În stadiul în care se află compania, trebuie făcute niște sacrificii pentru a putea fi salvată. Noi, cei care o conducem, nu ne dorim altceva. Era urgent să ne redimensionăm, pentru a putea merge mai departe. În ceea ce privește reacția domnului lider de sindicat, el nu se bucură de niciun fel de imunitate. Dacă dânsul consideră altfel, să se adreseze instanțelor judecătorești”, a spus, pentru Adevărul de Seară, Adrian Nicolae, directorul general al MEVA.

Potrivit liderului sindicatului independent al muncitorilor de la MEVA, decizia a afectat și 90% din comitetul sindical.

„Au dat preavizele azi-dimineață, în mare secret. Nici măcar ieri nu ne-au anunțat de decizie. 90% din membrii comitetului sindical au primit preavize, motiv pentru care ne vom adresa instanțelor. Ei vor să desființeze sindicatul și pe cale administrativă, dar până când se va decide soarta companiei, sindicatul are imunitate”, ne-a spus liderul de sindicat Constantin Pârvănescu.

Vom reveni cu amănunte.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite