Directorii unităţilor de învăţământ trebuie să obţină autorizaţiile de funcţionare până pe 12 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a-i ajuta, Inspectoratul Şcolar din Mehedinţi le-a cerut să întocmească o listă cu problemele pe care le au.

Autorităţile se pregătesc deja pentru începutul noului an şcolar. Cele mai mari probleme se întâlnesc în mediul rural, unde aproximativ 60% dintre şcoli vor funcţiona cu toalete în curte sau fără apă curentă.

Pentru a le da o mână de ajutor celor care întâmpină greutăţi în obţinerea autorizaţiei de funcţionare, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi le-a cerut directorilor să facă o listă cu cele necesare.

„Transmiteţi cât puteţi de repede, dar foarte clar: aveţi sau nu aveţi autorizaţia, aveţi dosarul depus sau este în curs de formare, precum şi motivele pentru care nu puteţi obţine această autorizaţie. Este foarte important, pentru că va trebui s-o transmitem la minister”, le-a spus Melania Raicu, consilier tehnic în cadrul ISJ Mehedinţi, tuturor directorilor prezenţi la întâlnirea de marţi. 

Şefii instituţiilor de învăţământ trebuie să depună cât mai repede, la Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi, documentaţia pentru obţinerea autorizaţiilor cel târziu pe 12 septembrie.

“Unii dintre colegii noștri au uitat să depună documentația pentru a obține un astfel de aviz, alții nu îndeplinesc condițiile și nu știu în câți ani de acum înainte le vor îndeplini”, a declarat Emil Mirică, inspector general școlar.

De pe 16 august, încep controalele
Cele mai multe unităţi de învăţământ cu probleme se întâlnesc în mediul rural. Lipsa apei curente şi grupurile sanitare necorespunzătoare sunt principalele deficienţe întâlnite la sate.

Condiţiile necesare obţinerii autorizaţiei sunt: apa curentă, iar în caz că nu este alimentare cu apă, atunci bazinul de apă trebuie să aibă o capacitate care să corespundă numărului de copii, evacuarea reziduurior solide menajere, canalizare sau grup sanitar în clădirea şcolii, să se asigure condiţii de încălzire, pe timp de iarnă şi în niciun caz să nu se folosească sobe metalice improvizate.

Anul trecut, din cele 266 de unităţi cşolare, circa 60% din ele au întâmpinat dificultăţi în obţinerea avizelor. Pentru ca anul şcolar să înceapă în condiţii optime, de pe 16 august, în unităţile de învăţământ vor începe acţiuni de control.

Va fi verificat stadiul lucrărilor de igienizare, instalaţiile sanitare şi de încălzire, precum şi existenţa sau nu a autorizaţiilor de funcţionare.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite