Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi a rămas cu mii de doze de vaccin nefolosite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

4976 de doze de vaccin au fost trimise înapoi Ministerului Sănătăţii de medicii mehedinţeni. Vaccinul a fost retras după ce  s-a decis stoparea campaniei de vaccinare antigripală

În Mehedinţi, imunizarea populaţiei s-a desfăşurat în două tranşe. Până pe 13 decembrie anul trecut 6400  de persoane au fost vaccinate., iar două zile mai târziu au fost primite 12.300 de doze de vaccin şi doar 7324 de persoane au apucat să –şi facă acest vaccin.

Peste 7000 au fost persoane  cu vârsta peste 65 de ani şi peste 5000 de bolnavi  aflaţi în evidenţa medicală pentru afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, reanale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane au făcut acest vaccin.

Medicii spun că  cei care au fost imunizaţi nu au motive să se alarmeze.„Compoziţia vaccinului nu a fost conformă cu  standardele, una dintre cele trei componente a fost în cantitate mai mică fără a alarma populaţia.

Înseamnă că nu are eficienţa scontată, are eficienţă mai scăzută, nu produce reacţii adverse”, a declarat medicul, Cristiana Chiriloiu, şeful Compartimentului de Promovarea Sănătăţii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite