Dineu de caritate, la Drobeta Turnu Severin, pentru patru copii cu grave probleme de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La licitaţie s-au strâns 60.000 de lei
La licitaţie s-au strâns 60.000 de lei

Sub sloganul „Dăruind, vei dobândi”, zeci de oameni de afaceri, politicieni, dar şi simpli cetăţeni au participat aseară la un dineu  de caritate la Drobeta Turnu Severin

Asociaţia Cordelia şi Clubul Rotary au scos la licitaţie obiecte de artă, bijuterii vintage, păpuşi din porţelan, dar şi obiecte bisericeşti, oferite spre vânzare de oameni cu suflet şi artişti renumiţi.

Banii strânşi vor ajunge la patru copii cu probleme grave de sănătate. Problemele care i-au lăsat fără copilărie pe  cei patru prichindei,din Drobeta Turnu Severin, nici unul mai mare de 11 ani, i-au determinat pe participanţi să liciteze mult peste  valoarea obiectelor confecţionate de artişti renumiţi.

Păpuşile de colecţie au fost scoase la licitaţie

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Bijuteriile unicat, obiectele de decor vintage au fost adjudecate la preţuri cu mult peste cel de pornire. Sfânta Evanghelie a fost cel mai scump obiect licitat. Preţul a pornit de la 3 000 de lei şi a ajuns în cele din urmă cu 6800 de lei. Banii vor ajunge la un copil cu probleme grave de sănătate care  la 11 ani are doar 88 de centimetri.

„Pentru noi toţi cei de aici va fi un eveniment deosebit, pentru copii poate însemna primul pas spre o viaţă normală. Noi suntem decât vectori de opinie şi vă aducem la cunoşiinţă aceste situaţii”, a declarat Eduard Koler, preşedintele Clubului Rotary Drobeta Turnu Severin.

Cei patru copii au nevoie de intervenţii chirurgicale, tratamente şi proteze care să le facă viaţa mai uşoară. Spiritul sărbătorilor i-a sensibilizat pe participanţii care nu s-au uitat la bani şi  astfel la final s-au strâns aproape 60 000 de lei.

„Sunt nişte copiii extraordinari care luptă pentru fiecare secundă de viaţă şi speră la o viaţă normală”, Corina Rotescu, preşedinte Asociaţia „Cordelia”

Intrarea la eveniment a costat 300 de lei, astfel că prin simpla participare, fiecare a contribuit la alinarea durerilor celor mici. Dineul  „Dăruind, vei dobândi” s-a aflat la ce-a de-a treia ediţie la Drobeta Turnu Severin.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite