Dascălii buni trebuie să recâştige cancelaria, cei gălăgioşi trebuie să piardă în bătălia cu cei de valoare. Secretarul de Stat Oana Badea vrea ca valorile din educaţie să se facă auzite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Secretarul de Stat Oana Badea le-a explicat directorilor noua lege a educaţiei
Secretarul de Stat Oana Badea le-a explicat directorilor noua lege a educaţiei

Secretarul de Stat din cadrul Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului Oana Badea le-a explicat dascălilor mehedinţeni  noua lege naţională a educaţiei

Întâlnirea cu directorii unităţilor de învăţământ a avut loc la Colegiul Tehnic „Decebal”. Oana Badea a mărturisit dascălior că de vină pentru educaţia  elevilor sunt cadrele didactice care neglijează prezenţa la ore.

„Problema este  că mulţi copii de la liceu, nu vin la şcoală şi nouă ni se pare normal. Ce dacă nu vine la şcoală ? Este a douăsprezecea, are bacalaureat. Ce dacă este într-un club?

Unora li se pare normal, mie ca părinte nu mi se pare normal să-mi trimit copilul la scoală să ştiu că are ore de la opt la două şi de fapt de la ora 11.00, el nu mai este în şcoală”, a spus Oana Badea.

 Cadrul didactic le-a explicat directorilor mehedinţi că elevii nu mai pot fi „încurajaţi” să chiulească.

 „Ce tânăr putem educa dacă îi creem reflexul că deşi nu vine la şcoală, el este pontat, el este prezent şi merge mai departe. Ce fel de angajat va fi acelea? Ce va încerca el să facă atunci? Noi am creat  acest efect an de an”,  a adăugat reprezentanul ministerului.

 Dascălii au venit în număr mare la întâlnirea cu reprezentantul ministerului

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Secretarul de Stat Oana Badea, le-a cerut profesoriilor care vin la prima oră la şcoală şi muncesc cu adevărat să recâştige cancelaria şi să nu se lase învinşi de sistem şi colegii gălăgioşi.

„Vom reuşi să facem ceva  dacă vom face această diferenţiere în cancelarie, nu prin Ministerul Educaţiei, nu prin inspectoratul şcolar, ci în cancelarii, privindu-ne unii pe alţii în ochii. Dacă vom  putea să facem acest lucru atunci putem să-i recompensăm pe cei care merită. 

Nuceleul bun de dascăli trebuie să recâştige cancelaria, cei gălăgioşi, cei obişnuiţi să pună  o fundiţă ca să dea bine deşi e vorba de un nimic, trebuie să piardă în bătălia cu cei de valoare”, a declarat  Oana Badea.




Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite