Dascălii din Mehedinți au ocazia să devină mentori și formatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele didactice pot participa la cursuri de specializare cu recunoaștere internațională, pentru o taxă cuprinsă între 150 și 200 de lei. În urma absolvirii, profesorii vor putea îndruma și evalua practica pedagogic a elevilor și a cadrelor didactice stagiare și vor putea scrie proiecte europene.

Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților, ce funcționează sub egida Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă(ANOFM), inițiază un curs de calificare pentru formatori-mentori.

Cursurile sunt recunoscute de Ministerul Muncii, iar diplomele obținute de absolvenți au valabilitate internațională. Acestea vor demara în luna martie și se vor desfășura la Colegiul Tehnic Auto, din Drobeta Turnu Severin, fiind destinat cadrelor didactice care își doresc a astfel de activitate.

În accepțiunea Ministerului Educației,  „cadrul didactic mentor” are responsabilitatea îndrumării și evaluării practicii pedagogice a elevilor sau a studenților, precum și a cadrelor didactice aflate în perioada de stagiatură.

Astfel, cadrul didactic stagiar beneficiază de asistență mentorială până la prima sesiune la care are dreptul să se prezinte la examenul de definitivat.

„Consider că orice cadru didactic trebuie să se ocupe de perfecționarea continuă, de aceea am și ales să urmez acest curs. Participarea îți dă posibilitatea să te implici în formarea adulților, iar foarte multe cadre didactice de la liceul nostrum au ales acest curs, având în vedere că unitatea organizează, gratuit, școală de maiștri sau postliceală”, ne-a spus prof. Elixia Băicuș, directorul adjunct al Colegiului Tehnic de Transporturi Auto.

Taxă sub prețul pieței
Pentru persoanele care își doresc un astfel de curs, taxa de înscriere este de 150 de lei, în cazul specializării de formator și 200 de lei, pentru cea de mentoring.

Din cadrul liceului ce va găzdui cursurile, peste 80% dintre profesori au absolvit deja aceste cursuri și susțin că le vor fi necesare inclusiv în scrierea de proiecte europene pentru instituția de învățământ.

„Instituția noastră participă la astfel de proiecte în baza unui protocol de colaborare, urmând să punem la dispoziția inițitorului, dacă acesta cere, baza de date cu șomeri”, ne-a spus și Iustin Florescu, directorul adjunct al AJOFM Mehedinți.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite