FOTOGALERIE Daruri de Anul Nou pentru persoanele private de libertate. La Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, deţinuţii au primit şorici şi televizoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulia Cristoloveanu aşteaptă la uşa închisorii cu televizorul
Iulia Cristoloveanu aşteaptă la uşa închisorii cu televizorul

 La sfârşitul anului 2011, penitenciarul severinean este asaltat de vizitatori. Zeci de persoane vor să-şi vadă rudele aflate în spatele gratiilor şi le aduc pachete voluminoase cu mâncare

Deţinuţii din penitenciarul Drobeta Turnu Severin sunt norocoşi. La sectorul de vizită, rudele se calcă în picioare ca să-i vadă şi să le aducă cele mai delicioase bucate.

Dacă într-o zi normală din an nu trec pragul sectorului de vizită prea multe persoane, la sfârşit de an se lucrează de dimineaţa până la ora 19.00, în fiecare zi.

Cele mai aglomerate zile sunt ultima din anul care trece şi prima din anul care vine.  Pachetele voluminoase pentru persoanele private de libertate conţin fructe, şorici, îngheţată, carne, hârtie igienică, baxuri de apă şi suc.

Sunt însă şi persoane care se gândesc la faptul că deţinuţii sunt rupţi de realitate odată ajunşi în spatele gratiilor şi le-au adus cadou un televizor.  Acesta este şi cazul Iuliei Cristoloveanu care a venit de la Braşov împreună cu rudele să-şi viziteze copilul aflat la închisoare.

 „Televizorul este ceva bun, să se relaxeze să fie la curent cu totul. Mi-e dor de el, sunt mama lui şi acum de sărbători fără el este foarte greu, vin tocmai de la Braşov, nu l-am lăsat”, a mărturisit Iulia Cristoloveanu.

Deţinuţii au dreptul la un singur pachet lunar cu 10 kilograme de alimente, şapte kilograme de fructe, legume şi 20  de litri de suc sau apă minerală.

„În fiecare an, în perioada sărbătorilor creşte numărul vizitelor, în această perioadă numărul s-a dublat sau s-a triplat faţă de perioadele similiare din timpul anului”, a declarat Andrei Oţel, purtător de cuvânt la penitenciarul Drobeta Turnu Severin.

 Ei sunt cei care vor să-şi vadă rudele aflate în penitenciarul severinean

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Toate pachetele sunt supuse unui control, în vederea depistării de bunuri şi obiecte interzise. De exemplu, deţinuţii nu au voie sa primească sau să cumpere produse alimentare care necesită încalzire, coacere sau fierbere.

De asemenea, ei nu au voie să primească în pachetele de la vizită brichete, pixuri sau creioane, ace şi aţă de cusut. Cei care nu au parte de pachete îşi pot face cumpărăturile la magazinul închisorii până mâine la ora 11.00.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite