Turnu Severin: Se reiau lucrările de modernizare a DN 56 A pe Dealul Stârmina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Se reiau lucrările de modernizare a DN 56 A pe Dealul Stârmina
Turnu Severin: Se reiau lucrările de modernizare a DN 56 A pe Dealul Stârmina

Pentru ca traficul auto să se desfășoare în parametrii normali, iar lucrările la modernizarea dealului să decurgă conform planului, timp de câteva zile șoferii vor folosi o rută ocolitoare.

După aproape un an și jumătate, timp în care lucrările de modernizare a Drumuluii Național 56 A, pe Dealul Stârmina, au fost întrerupte datorită lipsei fondurilor, prefectul județului Mehedinți, Ion Mîțu, susține că lucrările vor fi reluate începând de luni, 24 august a.c. În acest sens, prefectul susține că au fost alocate fonduri în valoare de aproape 400.000 de euro, bani cu care va fi modernizată și ruta ocolitoare. Inițial, lucrările de modernizatre a acestui tronson de drum au debutat încă din 2006, atunci când în urma unor alunecări de teren, aproape 100 de metrii de asfalt  au fost afectați. 

Lucrări tergiversate

Începând cu 2007, au existat mai multe încercări de reabilitare a drumului pe dealul Stârmina, însă de fiecare dată, datorită lipsei banilor, lucrările au fost abandonate. Nici când a fost reabilitat întregul drum 56A, între Șimian și Maglavit, tronsonul de drum de pe Dealul Stârmina nu a suportat vre-o lucrare de reabilitare, chiar dacă de mai multe ori circulația pe aici a fost întreruptă, șoferii fiind nevoiți să parcurgă o rută ocolitoare de peste 18 kilometrii, Hinova-Devesel-Scăpău. Și asta în ciuda faptului că în cursul anului 2008, aici a venit chiar și Ludovic Orban, fostul ministru al transporturilor, acesta dând asigurări că lucrările vor demara în cel mai scurt timp.

 “Personal mă voi asigura ca lucrările efectuate să aibă calitatea corespunzătoare pentru că nu este admisibil ca ceea ce reparăm anul acesta să se strice la anul şi să ne batem joc de banii publici şi de zeci de mii de locuitori ai judeţului. Sunt peste 30.000 de mehedinţeni care locuiesc în partea de sud a judeţului şi aşteaptă de ani buni să poată circula în condiţii decente, de acasă la Drobeta Turnu Severin şi invers”, a declarat prefectul Ion Mîțu.

Ruta ocolitorare, modernizată și ea

Datorită faptului că o bună peruioadă de timp, pe Dealul Stârmina a fost interzisă circulația autoturismelor de mare tonaj, acestea folosind ruta ocolitoare Hinova – Scăpu – Devesel, drumul pe aici a fost în mare parte distrus, astfel că la ora actuală, circulația se desfășoară destul de anevoios. Și pentru ca șoferii să nu aibe de suferit, prefectul județului  a trasat sarcini clșare, prin care această porțiune de drum să fie asfaltată, astfel încât în momentul închiderii circulației pe Dealul Stârmina, ruta ocolitoare să ofere condiții bune de desfășurare a traficului auto.

“Am convenit cu societatea care execută lucrările, să nu întrerupă pe o perioadă îndelungată circulaţia pe dealul Stârmina. Totuşi, având în vedere complexitatea lucrărilor este posibil ca timp de câteva zile traficul să fie deviat pe ruta Devesel – Scăpău. Acest tronson de drum va fi totuși asfaltat pentru a oferii condițiile necesare desfășurării traficului auto”, a mai declarat Ion Mîţu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite