Turnu Severin: Lucrări de anvergură pe DN 6 între Severin și Orșova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Lucrări de anvergură pe DN 6 între Severin și Orșova
Turnu Severin: Lucrări de anvergură pe DN 6 între Severin și Orșova

Lucrările de torcretare a versanților muntoși și de reabilitare a viaductelor dintre Severin și Orșova va dura mai bine de 16 luni de zile. Până atunci însă, traficul rutier rămâne unul de coșmar, semafoarele electrice nefăcând față indisciplinei conducătorilor.

Pe o porținune de circa 15 kilometrii, între Severin și Bahna, se efectuează la această oră ample lucrări de reabilitare a DN6. În acest sens, au fost amplasate un număr de 5 semafoare electrice, însă indisciplina conducătorilor auto care nu respectă culoarea roșie a semafoarelor, a făcut ca traficul pe această porțiune de drum să fie unul cu adevărat de coșmar. În ceea ce privește fluidizarea traficului auto, polițiștii de la rutieră au luat hotărârea ca de astăzi, pe lângă semafoarele electrice să se afle și piloți instruiți de agenții de la rutieră, în vederea stopării încercărilor de forțare a traficului pe culoarea roșie a semafoarelor.

Coșmarul se va întinde până la finele lui 2010


 Cât despre durata acestui coșmar, conducerea firmei Tirena Scavi, cea care execută lucrările, susține că va lua sfârșit abia la finalul lui 2010.  „În cadrul acestor lucrări, se vor torcreta versanţii muntoşi, adică se curăţă de orice stâncă ce stă să cadă, se va pune plasă de rabitz şi se va cimenta. Totodată, se intervine la reabilitarea podurilor peste viaducte, aceste obiective având neapărată nevoie de  intervenţie. Unde va fi posibil, atât spre malul Dunării, cât şi spre versanţi, carosabilul va fi lărgit sau se vor amenaja parcări. Totul apoi se va asfalta, lucrările urmând a fi finalizate la sfârşitul lui 2010”, a declarat directorul Tirena Scavi, Dorin Florescu.

Calvarul semafoarelor

Traficul rutier pe această porţiune de drum se desfăşoară extrem de greu datorită conducătorilor auto care forţează culoarea roşie a semafoarelor. În urma acestor acte de indisciplină, pe ambele sensuri de mers se formează cozi interminabile, de multe ori şoferii fiind la un pas de a provoca scandal. De astăzi însă, pe lângă semafoarele electrice, aici vor fi puşi şi piloţi instruiţi de poliţia rutieră. „Pentru fluidizarea traficului auto, am hotărât ca de astăzi, la fiecare semafor electeric să fie şi un pilot instruit de poliţia rutieră. Această măsură se impune în special în orele de vârf ale traficului auto”, a declarat subinspectorul din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Mehedinţi, Claudiu Bebec.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite