Culturi compromise de secetă, în judeţul Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Cele patru luni de zile de secetă au dus la distrugerea culturilor de rapiţă şi întârzierea însămânţării grâului

Seceta face ravagii în culturile mehedinţenilor, în acest an. De patru luni de zile, judeţul Mehedinţi a fost ocolit de precipitaţii. În aceste condiţii,  terenurile însămânţate cu rapiţă sunt compromise.

„Ne-am propus sa  însămânţăm, în această toamnă, 1500 de hectare de rapiţă. Nu s-au însămânţat decât 150  de hectare, rapiţa nu a răsărit, nici măcar la ora actuală.

Chiar dacă vom avea un regim de precipitaţii bun de acum în colo pentru rapiţă este tardiv şi cele 150 de hectare vor fi calamitate”, a declarat Gheorghe Firu, inspector în cadrul Direcţiei Agricole Mehedinţi.


 Pământul este atât de uscat că nu mai poate fi lucrat. Agricultorii au fost nevoiţi să treacă de mai multe ori cu utilajele pe acelaşi teren.

Ei speră ca această muncă să nu fi fost în zadar şi măcar culturile de grâu să se salveze. Angajaţii Direcţiei Agricole Mehedinţi sunt încrezători şi cred că această cultură va rezista.

„Grâul însămânţat nu este compromis, l-am recomandat agricultorilor să mărească cantitatea de sămânţă pe hectar cu 15-20%.

Noi ne-am propus la nivelul judeţului Mehedinţi să însămânţăm 40.000 de hectare de grâu, dar fiind aceste condiţii deosebit de grele, abia s-au realizat 18.000 de hectare” , a adăugat specialistul.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite