Turnu Severin: Scurt-metraje anti-violență la Palatul Cultural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii tuturor liceelor din Mehedinți au transmis un mesaj anti-violență, prin realizarea unor scurt-metraje

Ieri, la Palatul Cultural Theodor Costescu din Severin, a avut loc festivitatea de premiere care a încheiat proiectul „Violența ucide, ucide violența”, lansat în luna septembrie a acestui an. Încheiate aseară, festivitățile au reunit organizatori, parteneri și participanți. Departamnetul de Analiză și Prevenire din cadrul IPJ Mehedinți, împreună cu Direcția Județeană de Tineret sunt instituțiile care au organizat întregul eveniment.

În sala de festivități a Palatului Theodor Costescu au luat loc zeci de elevi ai liceelor din Severin, Șimian și Halânga, care au ținut să transmită mesajul lor anti-violență. „Am participat cu plăcere la acest proiect, pentru că în ziua de azi există foarte multe bătăi în școli, în scări de bloc, în cartiere și oriunde în societate. Ar fi frumos ca mesajul nostru să-și atingă scopul și împreună să reușim să stopăm violența”, ne-a spus Manuela Vărzaru, elevă în clasa a X-a și participantă la proiect.

Scurt-metraje cu mesaj pacifist
Concret, evenimentul a fost centrat pe concursul de scurt-metraje realizate de elevii fiecărui liceu participant. Tema a fost violența și efectele ei dăunătoare pentru societate, iar tinerii s-au străduit să ofere o imagine cât mai clară asupra dramelor provocate de comportamentul violent. „Atragerea elevilor spre activități extrașcolare va duce la canalizarea energiilor spre lucruri pozitive. Nu trebuie să-i lăsăm pe copii să ia contact cu diferitele găști de cartier, care mai târziu se vor transforma în grupări infracționale. Investind în educația acestor tineri, investim în viitor”, a spus și șeful IPJ Mehedinți, Ștefan Ponea.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite