Turnu Severin: Cristinca Pricodan pledează pentru Step by Step

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi 30 de ani a predat în sistemul tradiţional, Cristinca recomandă programul alternativ de educaţie pe care îl desfăşoară la Grădiniţa Nr. 19 din Drobeta Turnu Severin.

A iubit dintotdeauna copiii şi a dorit să fie cât mai aproape de ei, fapt pentru care a hotărât să aleagă meseria de educatoare. Primul an de activitate a fost la o grădiniţă din Baia de Aramă unde a fost foarte răsfăţată şi încurajată de colegii de la şcoala coordoantoare de care aparţinea. Cu multă emoţie şi dragoste de meserie, a cunoscut micii preşcolari.” Erau mici şi ascultători, eu-tânără şi dornică de activităţi model.” îşi aminteşte Cristinca.
Educatoarea a fost mereu preocupată de noutate, astfel că a reuşit să-şi continuie pregătirea profesională din dorinţa de afirmare şi perfecţionare, devenind profesor pentru învăţământul preprimar şi primar. Speră totuşi să nu se oprească aici. Are voinţă şi tărie de caracter şi reuşeşte în tot ceea ce îşi propune.

Cristinca predă la Grădiniţa Nr. 19 din Drobeta Turnu Severin, iar de la începutul acestui an a început să lucreze în alternativa educaţională Step by Step. Educatoarea consideră că această alternativă educaţională este mult mai eficientă decât cea tradiţională.” În predarea tradiţională, le spuneam copiilor ce să facă dimineaţa, iar acum, la venirea în grădiniţă, copiii găsesc materialele aşezate pe centre, iar după aflarea temei, micuţii îşi vor alege singuri centrele dorite cu condiţia ca până la sfârşitul zilei să treacă obligatoriu în cele două centre în care am activităţile ce trebuie făcute pe ziua respectivă.” spune educatoarea.

Progres în activitate
Rezultatele la grupa nu au întârziat să apară. Copiii pe care îi are în grijă au participat la fel de fel de concursuri atât pe plan local, naţional şi internaţional şi au fost recompensaţi cu diplome şi premii speciale. “ Mi-a plăcut ca întreaga mea activitate să fie încununată de succese şi realizări şi totodată apreciată de familiile copiilor şi inspectorii de specialitate.” se destănuie Cristinca.
În puţinul timp liber pe care îl are, educatoarea îşi pregăteşte materialele necesare pentru activitatea la clasă pentru lecţiile viitoare. Cristinca se dedică cu drag în fabricarea lor. Este o familistă convinsă. Îşi iubeşte foarte mult cele două fiice şi înceracă pe cât posibil să-şi petreacă timpul în sânul familiei. La un interval de două-trei săptămâni, face excursii împreună cu familia şi prietenii în oraşele din apropierea judeţului, Herculane, Târgu Jiu dar şi Mănăstirea Tismana, Mănăstirea Sfânta Ana şi Vodiţa.

Întrebări şi răspunsuri
Ce modele aveţi în viaţă?
Un exemplu demn de urmat îl constituie preofesorii din timpul anilor de liceu şi doamnele educatoare de la Grădiniţa Nr 3 unde mi-am desfăşurat practica pedagogică în timpul şcolii.


Ce vă doriţi cel mai mult în viaţă?
Îmi doresc să fiu sănătoasă, să pot fi alături de familia mea şi să-mi pot duce activitatea la bun sfârşit.

Ce-i place?
Prefer ordinea, cinstea, corectitudinea şi seriozitatea. Ador  muzica, excursiile şi drumeţiile.


Ce nu-i place?
Urăsc din tot sufletul minciuna. Mă întristez când am de-a face cu oameni prefăcuţi şi leneşi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite