Craiova: Oltenia a obţinut finanţări europene de 621 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele cinci judeţene ale regiunii au depus, în doi ani de la lansarea Programului Operaţional Regional, 783 de proiecte, în valoare de 1,01 miliarde de euro.

În cadrul conferinţei anuale a comunicatorilor Regio din Regiunea Sud-Vest Oltenia, desfăşurată ieri, la Craiova, a fost analizat stadiul implementării Programului Operaţional Regional. În prezent, alocarea regională depăşeşte 621 de milioane de euro, fiind depuse în total 783 de proiecte, în sumă de 1,01 miliarde de euro.

Casa Bengescu din Craiova va fi transformată în muzeu pe bani europeni

Casa Bengescu din Craiova va fi transformată în muzeu pe bani europeni

Judeţul Olt, lider la cereri

Dintre acestea au fost contractate 144 de proiecte în valoare de 329,49 milioane euro, reprezentând 58,38 la sută din fondurile alocate. Municipiul Craiova, considerat pol de creştere, a depus până acum trei proiecte în valoare de 37,84 milioane de euro, pentru municipalitate fiind alocate nu mai puţin de 95,5 milioane de euro. O primărie mai harnică este cea din Râmnicu-Vâlcea, oraş considerat pol de dezvoltare. Municipalitatea aşteaptă finanţare pentru zece proiecte în valoare de 38,6 milioane de euro. Până acum i-a fost alocată suma de 38,2 milioane de euro.

Ambulatoriul din Slatina se află în proces de reabilitare cu fonduri de la UE

Ambulatoriul de la Slatina

La subdomeniul de finanţare „centre urbane“, lider este judeţul Olt care a depus 21 de proiecte în valoare de peste 31 de milioane de euro, primind finanţare de aproape zece milioane de euro. Pe locul doi se află judeţul Mehedinţi, cu proiecte în valoare de peste 24 milioane de euro, urmat de Gorj, cu 21 de milioane de euro alocate. Ultimele locuri sunt ocupate de Dolj, cu peste 12 milioane de euro, şi Vâlcea, cu 6,4 milioane de euro.

DJ 665 se află în reabilitare cu banii obţinuţi prin ADR Oltenia

DJ 655 Crasna

Printre proiecte depuse se numără şi reabilitarea drumurilor judeţene DJ 665 şi DJ 675 din judeţul Gorj, investiţie care se va finaliza în 32 de luni. Valoare proiectului depăşeşte suma de 92 milioane lei, din care valoarea neramburabilă solicitată prin POR este de 75.486.232 lei. În timp ce DJ 665 leagă comunele Crasna - Baia de Fier şi Polovragi, fiind numit şi „Drumul de sub munte“, DJ 675 leagă oraşul Târgu-Cărbuneşti de comuna Peşteana.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite