Copiii din Oltenia sunt invitaţi în orăşele de criză. Află aici ce a pregătit primăria din oraşul tău pentru cei mici (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micuţii din Bănie au la dispoziţie începând de aseara, în orăşel, doar câteva tiribombe şi tarabe cu dulciuri.
Micuţii din Bănie au la dispoziţie începând de aseara, în orăşel, doar câteva tiribombe şi tarabe cu dulciuri.

Doar municipalităţile din Craiova, Slatina şi Râmnicu-Vâlcea au amenajat anul acesta spaţii de distracţie pentru cei mici. În timp ce primăria din Târgu-Jiu a ales să organizeze un Târg de Crăciun, pentru copiii din Severin autorităţile nu au pregătit un orăşel, ci un mini-parc de distracţii.

Autorităţile locale au ales să amenajeze spaţiile special destinate pentru prichindei exact ca în anii anteriori. Figurinele cu Moş Craciun, vizibil afectate de trecerea anilor, au fost scoase de la naftalină şi amplasate în pieţele celor mai mari oraşe din Oltenia.

VEZI GALERIE FOTO CU LOCURILE UNDE SE POT DISTRA COPIII DIN OLTENIA

Craiova: Tiribombe şi ciocolată caldă

În Bănie, deschiderea Orăşelului Copiilor a avut loc aseară, evenimentul fiind organizat fără fast. Lângă tarabele cu vată de zahăr au fost instalate, ca în fiecare an, tradiţionalele tiribombe. Tot ieri au fost amenajate şi căsuţele din lemn de unde copiii pot cumpăra ciocolată caldă, iar adulţii vin fiert.

Craiova - Orşelul Copiilor

Râmnicu-Vâlcea: Decorări de criză

Primăria din Râmnicu-Vâlcea a amenajat „orăşel“ săptămâna trecută în scuarul din centrul urbei. Criza şi-a spus cuvântul, municipalitatea vâlceană decorând doar pe jumătate ansamblul. De asemenea, au fost instalate tradiţionalele căsuţe, de unde se pot cumpăra suveniruri sau vată de zahăr.

Orăşelul copii lor din Râmnicu-Vâlcea

Slatina - Orăşel îngheţat de ger

Doar în Slatina oferta primăriei sună mai tentantă pentru cei mici. Orăşelul Copiilor le oferă de săptămâna trecută pe lângă tarabele cu jucării, dulciuri şi concursuri de îndemânare, o gamă variată de tiribombe, maşinuţe şi topogane gonflabile. Din păcate, gerul i-a alungat pe copii, azi-dimineaţă o parte din tarabe fiind închise din lipsa clienţilor.

Slatina - Orăşelul Copiilor

Târgu-Jiu: Târg de Crăciun pentru kinderi şi adulţi

La Târgu-Jiu nu a fost amenajat un Orăşel al Copiilor, dar micuţii pot să se bucure de sania cu reni ai lui Moş Crăciun, amplasată în Piaţa Prefecturii. Copiii pot să îşi aleagă cadouri de la Târgul de Crăciun organizat în zona centrală, în perioada 11-20 decembrie. Autorităţile au deschis şi un Târg de Crăciun unde copiii găsesc ciocolată caldă iar părinţii le pot cumpăra jucării. În târg sunt prezenţi şi 30 de meşteri populari din judeţele Vâlcea, Harghita, Argeş şi Suceava. De aici adulţi pot cumpăra jucării din lemn pentru cei mic.

Târgul de Crăciun din Târgu-Jiu

Drobeta Turnu-Severin: Orăşel ba, parc de distracţii da

Nici la Severin nu s-a amenajat un orăşel, tradiţia fiind întreruptă încă de la începutul aniilor ‘90. În perioada sărbătorilor de iarnă, copiii din Severin beneficiază de câteva locuri unde își pot petrece timpul liber, cum ar fi patinoarul, parcul de distracții din apropierea casei Tineretului sau strada Crișan, închisă circulației și plină cu tarabe care oferă ciocolată caldă, turtă dulce sau vată de zahăr.

Patinoarul din Drobeta Turnu-Severin

Au contribuit Oana Popescu (Tg-Jiu), Mireal Ogea (Slatina), Cătălin Căruntu (Severin) şi Dorel Ţîrcomnicu (Râmnicu-Vâlcea).

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite