Contrabanda cu ţigări, greu de stăpânit la graniţa cu Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vigilenţa lucrătorilor vamali şi a poliţiştilor de frontieră de la Porţile de Fier I scoate la iveală inventivitatea traficanţilor de ţigări.

În ciuda amenzilor uriaşe, contrabanda cu ţigări netimbrate este greu de stăpânit la Porţile de Fier I. O recunosc până şi autorităţile de frontieră, care susţin că fenomenul nu va dispărea atâta timp cât preţurile sunt mai rentabile dincolo de  graniţă.

„Împreună cu lucrătorii vamali folosim toate mijloacele de detectare, inclusiv câinii specializaţi pe tabac. Suntem până la urmă expuşi în continuare, pentru că, nu vreau să ne amăgim, această activitate nu se va întrerupe niciodată atâta timp cât există un preţ rentabil în Serbia”, a declarat comisarul şef Ion Mirescu, în cadrul Colegiului Prefectural de săptămâna trecută.

Traficanţii nu se lasă şi găsesc, de la o zi la alta, noi metode de a-şi plasa marfa: în airbag-uri, pneuri, în rezervorul maşinii, în pâine, eurocrem, vopsea, în oala cu sarmale şi chiar ăprin colet poştal.

Dacă anul trecut, vameşii au sancţionat circa 200 de persoane, numărul proceselor verbale de contravenţie a depăşit, de la începutul anului, 600.

Nici măcar măsura confiscării maşinilor în care ascund „marfa” nu-i mai sperie pe traficanţi.

În parcul auto al Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I se află, în acest moment, circa 100 de astfel de maşini, majoritatea vechi şi înmatriculate în Franţa şi Bulgaria.

Care este asul din mâneca vameşilor în lupta cu traficanţii de ţigări, citeşte în noul număr al ADS Severin!

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite