Consumatori de droguri depistaţi de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii DIICOT au confiscat mai multe grame de canabis
Procurorii DIICOT au confiscat mai multe grame de canabis

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II  au depistat în urma unei acţiuni informativ-operative desfăşurată la intrarea în localitatea Balta Verde, trei tineri care deţineau pentru consum propriu 2,5 grame de cannabis

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier au observat la intrarea în localitatea Balta Verde în apropierea Braţului Gogoşu un autoturism în care se aflau trei tineri care nu-şi justificau prezenţa în zona de frontieră.

La vederea poliţiştilor de frontieră aceştia au devenit brusc agitaţi şi au încercat să se sustragă legitimării şi controlului specific de frontieră.

Trecând la legitimarea şi identificarea acestora, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt  D. Octavian, A. Adrian şi S. Florinel  din municipiul Turnu Severin şi localitatea Balta Verde cu vârste cuprinse între 22 şi 24 de ani.

La controlul autoturismului aparţinând lui D. Octavian, poliţiştii de frontieră au descoperit în locaşul scrumierei dintre scaunele din faţă o bilă de culoare albă şi două pungi de plastic în interiorul cărora s-au observat fragmente vegetale de culoare verde-oliv susceptibile de a face parte din categoria drogurilor de risc de tip cannabis.

Cantitatea de 2,5 grame de cannabis urmează a fi expertizată într-un laborator de specialitate ”, a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt SPF Mehedinţi.

În baza protocolului de cooperare existent între Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi şi Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, dovezile şi tinerii au fost predaţi lucrătorilor specializaţi în combaterea traficului de droguri .

Împotriva lui D. Octavian, A. Adrian şi S. Florinel  s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi consum de droguri de risc.  Dacă vor fi găsiţi vinovaţi cei trei tineri riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 3 şi 15 ani.
 

"Reamintim că în data de 07.11.2010 D. Octavian a fost  reţinut în flagrant  în colonia Porţile de Fier II de către  poliţiştii de frontieră  în timp ce efectua mai multe operaţiuni bancare cu ajutorul unor cărţi de credit clonate.

La percheziţia corporală efectuată  asupra lui D. Octavian la acea dată s-au găsit 47 cărţi de credit clonate  etichetate cu grupuri de 4 şi 5 cifre ce reprezentau coduri pin", a declarat Valeriu Pera, purtător de cuvânt la SPF Mehedinţi. 

 Faţă de D. Octavian – instanţa competentă a dispus în ziua de 09.11.2010 măsura arestării preventive pentru 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui  grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronice, deţinerea lor în vederea punerii în circulaţie şi acces la un sistem informatic în scopul de a obţine un beneficiu material, în prezent acesta fiind cercetat în stare de libertate.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite