Constantin Drăghici, primarul comunei Voloiac, judeţul Mehedinţi, este ediul care se „mândreşte” cu un număr record de amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

El are de plătit din buzunarul propriu  sancţiuni de aproximativ 100.000 de lei date de Corpul de Control al Prefecturii, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Garda de Mediu, Agenţia de Prestaţii Sociale doar anul trecut

Verificările au fost determinate de numărul mare de reclamaţii depuse împotriva primarului, la Prefectură. În urma controlului, s-a constatat că primarul având şi calitatea de preşedinte al Comisiei locale de Fond funciar  Voloiac, cu ştiinţă, a refuzat  să efectueze punerea în posesie  cu terenurile forestiere cuprinse în hotărârile judecătoreşti şi să procedeze la întocmirea documentaţiei legale  pentru emiterea titlurilor de proprietate pentru două persoane.

Potrivit sentinţei civile nr. 1440 din data de 24 ocotmbrie 2011, primarul este învinuit şi de faptul că nu a afişat  lunar suprafaţa constituită sau restituită, numele beneficiarilor, amplasamentul, planurile  parcelare, precum şi suprafaţa rămasă în rezerva comisiei locale.

Constantin Drăghici s-a arătat nemulţumit de amenda de 30.000 de lei aplicată de agenţii constatatori ai Prefecturii şi a adat insituţia în judecată, procesul a fost pierdut.

Edilul s-a arătat nemulţumit de faptul că a primit o singură sancţiune deşi în procesul verbal de contravenţie erau trecute două abateri. Instanţa  a hotărât ca neîntemeiată plângerea primarului.

Contactat telefonic, primarul, care a încasat amenzile usutrătoare, doreşte să nu comenteze, pentru moment, situaţia. Promite în schimb că atunci când va rezolva problema va face dezvăluiri incendiare. „Din motive întemeiate nu dores să vorbesc, sin considerente de onoare”,a declarat edilul.

Nu este singurul care a făcut greşeli şi trebuie să le plătească. Alţi 20 de primari mehedinţeni au fost amendaţi anul trecut
„Din cei 66 de primari, 21 au fost amendaţi, sumele maxime cu care au fost sancţionaţi au fost 30.000 de lei şi amenzile au fost în nume propriu al primarului şi nu în numele comunităţii locale.

Am amendat primarul şi se va pune poprire pe salariu”, a declarat Ion Mîţu, prefectul judeţului.

25 la sută din amenzi au fost achitate de primari, iar cei care nu au vrut să plătească au dat Instituţia Prefectului în judecată.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite