Constantin Brăgaru revine la cârma Orşovei/ Instanţa i-a dat câştig de cauză edilului orşovean până la judecarea fondului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa a respins, miercuri, ordinul de suspendare al primarului orşovean Constantin Brăgaru, emis de subprefectul Ioan Suru. În apărarea edilului, avocatul său a susţinut, printre altele, că ordinul subprefectului nu avea viza de legalitate, dar şi faptul că nu a fost comunicat prefectului atât raportul de evaluare al ANI, cât şi raportul de evaluare întocmit de secretarul Primăriei Orşova.      

Contactat telefonic la doar câteva minute de la pronunţarea sentinţei, primarul Constantin Brăgaru s-a arătat surprins de veste, dar totodată bucuros.

Aflase practic de la noi că a câştigat procesul privind suspendarea actului administrativ emis de subprefectul Ioan Suru. “Este o victorie a Orşovei, o victorie a democraţiei şi sper că vom termina odată cu abuzurile în serviciu. Mâine dimineaţă (n.r., joi) la ora 8,00, voi convoca tot aparatul funcţionarilor publici şi vom intra iar în normalitate. Îl voi invita şi pe domnul viceprimar să-şi reia prerogativele, prin dispoziţie, şi îl rog să punem împreună umărul să facem treabă”, ne-a declarat Constantin Brăgaru.

În apărarea edilului, avocatul său a susţinut, printre altele, că ordinul subprefectului nu avea viza de legalitate, dar şi faptul că nu a fost comunicat prefectului atât raportul de evaluare al ANI, cât şi raportul de evaluare întocmit de secretarul Primăriei Orşova.      

Contactat telefonic, la rândul său, subprefectul Ioan Suru ne-a declarat că va face recurs, conform legii, în termen de cinci zile. “S-a admis cererea de suspendare a actului administrativ. Noi vom face recurs în termen de cinci zile, la Curtea de Apel Craiova, iar pe 6 februarie este acţiunea pe fond, respectiv de anulare al ordinului”, ne-a spus Ioan Suru.

La începutul acestei luni, subprefectul judeţului a emis un ordin de încetare a mandatului de primar al Orşovei, pentru Constantin Brăgaru, în cazul căruia ANI a constatat, în iulie 2011, că s-a aflat în incompatibilitate, deoarece în perioada 25 iunie 2008 - 19 ianuarie 2009, ar fi deţinut simultan calitatea de primar la municipiului Orşova şi funcţia de administrator la unei societăţi comerciale.

Speţa se judecă la Curtea de Apel Craiova, următorul termen fiind pe 20 ianuarie.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite