Condiţii mizere pentru comercianţii pieţei Crihala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în tronsonul terminat beneficiaza de curent, podea rebetonată şi instalaţie de iluminare

O parte din comerciaţii pieţei Crihala a Severinului, îşi vând zarzavaturile în ploaie şi vânt, aşteptând neputincioşi ca lucrările de recondiţionare ale pieţei să fie duse la bun sfârşit. În timp ce unii beneficiază de spaţiu închis şi instalaţii de iluminare, alţii îşi mută mesele, pentru a împiedica ploaia să pătrundă pe acestea.

“E greu, în fiecare zi plec cu durere de cap din cauza curentului, dar nu am ce face, din asta trăiesc. Când plouă, nu pot decât să mut masa astfel încât să nu-mi plouă pe zarzavaturi. Cel mai bine e când e soare şi nu mai simţim frigul atât de mult”, ne spune Ioana Oprea, comerciantă. Piata Crihala este împărţită în doua tabere, o parte din comercianţi îşi desfăşoară activitatea în condiţii optime pe cand cealaltă parte a acestora au de îndurat frigul şi ploaia care le picura în cap şi pe mese.

Dacă privim una dintre cele 3 cai  de acces către piaţă, observăm o clădire impunătoare, proaspat renovată şi ultramodernă, pe când ,dacă privim o altă cale de acces putem observa cu ochiul liber că nu există acoperiş, fiind în renovare, iar ploaia poate pătrunde fara nici o dificultate în incintă. Cu toate că situaţia este destul de dificilă în ceea ce priveşte condiţiile acestea, comercianţii privesc situaţia cu încredere şi optimism.

Comercinţii sunt nerăbdători ca lucrările să fie duse la bun sfârşit

“Abia aştept să se termine totul, ca să putem beneficia şi noi de condiţii normale. Până acum am stat în frig, plecam dimineaţa cu două geci groase, două caciuli şi fular gros pe timp de iarnă. Vara e mai bine, măcar nu bate vantul şi nu ne plouă”, declară Ilie Ţuţurigă, comerciant. Comercializanţii pieţei Crihala îndură de ani de zile condiţiile meteo aspre. Lucrurile s-au schimbat in anul 2009, când primăria municipiului a început condiţiile de reabilitare a locaţiei. În prezent, doar unul din tronsoane este terminat, celălalt fiind încă în renovare. Momentan se lucrează la acoperişul şi instalaţia de iluninat al celui de al doilea sector. Cei care se ocupă cu reabilitarea pieţei sustin că în vara acestui an vor termina lucrările. Comercianţii care au rămas în zonele neterminate, aşteaptă cu nerăbdare ca lucrările să fie duse la bun sfârşit pentru a-şi putea desfăşura activitatea în condiţii normale.

 Costructorii nu au putut lucra  iarna

Şeful punctului de lucru se prevalează de faptul că nu au putut efectua lucrari în lunile de iarnă, dar speră să recupereze pe parcurs timpul pierdut. “Lucrăm la tronsonul al doilea pe care ni l-a predat primăria în perioada de iarnă, în ianuarie, dar  în lunile ianuarie, februarie şi o parte din martie nu am putut lucra eficient din cauza timpului nefavorabil. Suntem în grapfic, noi ne propunem să terminăm pe 30.06.2010 tronsonul aceasta pe care îl avem în lucru ”, declară Nicolae Soleanu, șeful punctului de lucru al pieţei Crihala. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite