Combinatul de hârtie din Turnu Severin, dorit de firma lui Bercea Mondialu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intrată în faliment, fabrica a fost scoasă la licitație de șapte ori în ultimul an, însă niciun cumpărător nu s-a arătat interesat. Singurele oferte concrete se situează cu circa 5 milioane de euro sub prețul de evaluare.

Una din cele mai importante fabrici ale orașului este Celrom, fabrica de celuloză și hârtie. Anul trecut, compania a intrat în  faliment, iar  600 de oameni și-au pierdut locul de muncă.

Fabrica a fost scoasă la licitație de șapte ori în ultimul an, însă niciun cumpărător nu s-a arătat interesat.

„Prețul de evaluare al Celromului a fost de 21 de milioane de euro. După patru licitații la care nimeni nu a oferit această sumă, s-a votat scăderea la 15,2 milioane.

Trei licitații s-au scurs deja și cu această sumă, fără să avem vreun cumpărător, urmează acum a patra. Noi am avut două oferte concrete, de 10,1 milioane de euro, care ar fi acoperit datoriile către stat și o parte din cele către creditori.

Din păcate, ANAF a votat împotrivă, pentru că era sub prețul stabilit, așa că acum suntem din nou în așteptare”, spune liderul de sindicat de la Celrom, Gheorghe Talianu.

Combinatul, vânat de o firmă a lui Bercea Mondialu

Potrivit sindicalistului, mai multe firme au încercat să dezmembreze bucată cu bucată utilitățile combinatului, pentru a le valorifica la fier vechi.

„Au fost foarte mulți cei care au vrut să cumpere pe nimic acest combinat și apoi să îl vândă pe bucăți. Printre firmele care s-au tot perindat pe la licitații este și Metalin, deținută de Bercea Mondialu.

Câțiva reprezentanți ai acestei firme au venit, au făcut poze în interior și au făcut și o ofertă, însă fără nicio garanție și fără promisiunea că se va relua activitatea. Din fericire, oferta a fost respinsă”, afirmă Gheorghe Talianu.

„De altfel, de la intrarea în insolvență, din curtea combinatului au dispărut mai multe bunuri, majoritatea din fier sau cupru, deși există acolo o firmă de pază, angajată de lichidatorii judiciari”, completează el.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite