FOTOGALERIE Colinde şi tradiţii la Muzeul de Artă, din Drobeta Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Elevii au fost invitaţi să asculte colinde
Elevii au fost invitaţi să asculte colinde

Elevii de la Şcoala nr.7 sunt învăţaţi să preţuiască tradiţiile şi valorile care dau identitate poporului român. Ei au asistat la un concert de colinde susţinut de corul Episcopiei şi  Oana Pârvan

 Colindele, în ultima vreme, au devenit doar un produs comercial care se vinde la colţ de stradă. Acest aspect şi pierderea valorii culturale a acestor cântece de iarnă  i-a determinat pe reprezentanţii Muzeului Regiunii Porţilor de Fier să  organizeze o întâlnire educativă pentru  un grup de elevi.

Prichindeii de la Şcoala nr.7  au ascultat cântecele mehedinţene specifice sărbătorilor de iarnă, colinde tradiţionale aduse din nordul judeţului Oana Pârvan şi Corul Kinonia.

 Ştim cu toţii că până nu demult familia a transmis colindele din generaţie în generaţie. Azi, copii de la oraş cunosc mai puţin datinile şi tradiţiile şi acesta este scopul acestei acţiuni.

Încercăm să demonstrăm copiilor că tradiţiile fac parte din valorile care ne dau identitate ca popor”, a declarat  Florentina Pleniceanu, muzeograf

Elevii au primit mere de la muzeografi

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

L-a finalul  evenimentului, elevii au primit covrigi, nuci şi mere aşa cum se dăruia odată colindătorilor.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite