Colegiile severinene se mută în spaţiu virtual pe cel mai mare site de socializare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Elevii şi profesorii socializează pe net şi modificările din unităţile de învăţământ sunt făcute la sugestiile de pe site

  În Drobeta Turnu Severin, la initiativa profesorului Răzvan Galbenu, Colegiul Tehnic „Decebal”are pagină pe facebook. Cu o simplă căutare, persoanele care au absolvit cursurile acestei unităţi de învăţământ află amănunte despre viaţa de liceu în timp real, dar îşi pot regăsi şi foştii colegi.

„Am observat că majoritatea tinerilor din această şcoală au pagină pe facebook şi între timp am strâns 4500 de fotografii şi în jur de 50 de vidoclipuri şi aşa mi-a venit ideea.

Pozele sunt strânse atât de la diferite activităţi cât şi de la foşti elevi. Cea mai veche generaţie este 1988 şi ultima generaţie este din 2010-2011”, a declarat profesorul.

Pagina liceului are 12 administratori, cadre didactice, care actualizeză permanent site-ul. Prin acest mod modern de a comunica, profesorii află de la elevi ce lucruri trebuie schimbate ca activitatea educaţională să se desfăşoare în bune condiţii.Tinerii lasă şi aprecieri la adresa cadrelor didactice, iar numărul vizitatorilor este în creştere.

„Am găsit pe site-ul de socializare foşti elevi care au răspuns solicitării mele, am constatat că ei au reuşit să se descopere şi pagina a ajuns la 50.000 de vizitatori săptămânal.

Este un mod de a socializa pentru elevi dar şi un mod de a descoperi lucrurile pozitive şi negative ale unităţii de învăţământ. În urma fotografiilor şi videoclipurilor rămân o serie de comentarii care vorbesc despre defectele şcolii sau lucrurile bune pe care elevi le-au trăit în această şcoală”, a adăugat administratorul site-ului.

Printre dorinţele foştilor şi actualilor elevi se numără şi promovarea mai bună a colegiului şi îmbunătăţirea condiţiilor de studiu.
„Sunt lucruri de care noi ţinem cont în permanenţă, există şi sectorul cu notiţe în care fiecare elev, foşti elevi sau actuali elevi pot să-şi scrie doleanţele sau lucrurile bune din cei patru ani de şcoală, există şi un folder cu foştii profesori ai şcolii.

Am constantat că mulţi elevi plecaţi în străinătate, scriu pe pagină şi păstrează legătura cu colegii rămaşi în ţară”, a declarat Răzvan Galbenu.

În Droeta Turnu severin, doar Colegiul Tehnic Decebal şi Colegiul Tehnic pentru Transporturi Auto au pagină pe site-ul de socializare.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite