Colaborare între România, Serbia și Bulgaria, la malul Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul din Eșelnița își invită omologii la Centrul de Afaceri din localitate
Primarul din Eșelnița își invită omologii la Centrul de Afaceri din localitate

Primarii din Mehedinți, Vidin și Bor se vor întâlni periodic, pentru a pune mâna pe banii europeni. Edilii vor discuta și propune proiecte comune de dezvoltare și vor fi găzduiți de Centrul de Afaceri din Eșelnița.

Reprezentanții administrațiilor locale din zonele Mehedinți, Vidin(Bulgaria) și Bor(Serbia) se vor întâlni periodic, în cadru organizat, la Centru de Afaceri din Eșelnița.

Primarii vor discuta despre proiecte comune, prin care să atragă mai ușor fonduri europene nerambursabile și vor fi asistați de oameni de afaceri interesați de investițiile în infrastructură sau dezvoltare comunitară.

Inițiativa aparține Prefecturii Mehedinți și este, deocamdată, la stadiul de intenție. În perioada următoare se va stabilii și data la care va avea loc prima întâlnire de acest gen, în funcție de răspunsurile autorităților din Vidin și Bor.

„Deocamdată este la stadiu de intenție. Nu avem confirmările celor din Vidin și Bor, așa că nu știm încă data desfășurării. Va fi o întâlnire între reprezentanții celor trei regiuni și câțiva oameni de afaceri interesați”, ne-a spus Florin Albei, consilierul prefectului de Mehedinți.

Întâlnirile vor avea loc în Centrul de Afaceri din Eșelnița
Inițiativa ar urma să elimine barierele de comunicare dintre edilii localităților aflate în vecinătatea Dunării și să faciliteze colaborarea dintre aceștia. Întâlnirile plănuite de autorități se vor desfășura chiar pe malul Dunării, în comuna mehedințeană Eșelnița, acolo unde a fost inaugurat, în urmă cu un an, un centru de afaceri dotat la standarde europene.

Avem infrastructura necesară, Centrul de Afaceri din Eșelnița dispune de toate dotările necesare. Ne vom întâlni toți primarii din Mehedinți, Vidin și Bor și vom căuta împreună soluții pentru comunitățile noastre. Din astfel de întâlniri se pot naște idei care să conducă la accesarea mai ușoară a banilor europeni. Probabil se va întinde pe durata a 3-4 zile, urmează ca amănuntele să fie puse la punct în perioada următoare”, ne-a spus primarul comunei Eșelnița, Ioan Ciuru.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite