Coadă la atelierele auto, pentru cauciucurile de iarnă. Şoferii severinenii au aşteptat până în ultima zi să echipeze maşina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

 Schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă a adus profituri uriaşe nesperate proprietarilor de ateliere auto

Mecanicii nu au avut timp de odihnă pentru că şoferi au făcut coadă, la intrare, în service-uri.

Cei mai mulţi şoferi care au ajuns cu maşina pe rampă au schimbat pe lângă anvelope şi uleiul, filtrele şi au echilibrat şi unghiul de direcţie, astfel factura pentru întreţinearea autoturismului a trecut binişor de 1000 de lei.

Cei care s-au limitat doar la schimbarea cauciucurilor au scos din buzunar bani mai puţini.

„Echiparea autoturismului prin schimbarea anvelopelor costă între 50 şi 70 de lei. Mulţi nu au reuşit să  facă acest schimb şi cred că şi în zilele următoare va fi tot aglomerat.

Ultimele două zile, le-am avut pline de dimineaţă până seara, românul este obişnuit să lase ce poate să facă pentru ultima zi. Îi obligă legea să pună cauciucurile şi toţi vin în ultima zi”, a declarat Constantin Adrian Stuparu, proprietar  atelier auto.

Cele mai multe ateliere auto sunt închise duminica, conducătorii auto care nu s-au grăbit să facă această modificare au posibilitatea, mâine, la prima oră să schimbe cauciucuile.

Cei care au înlocuit anvelopele spun că amenda usturătoare a fost cea care i-a convins cel mai repede să meargă la service.

„Am făcut acest schimb al cauciucurilor mai mult de frica amenzilor date de poliţişti. Vremea este destul de caldă şi cred că de pe 1 noiembrie,  poliţia ne va hăitui, în trafic, chiar dacă nu este zăpadă”, a declarat Alexandru Petrescu, unul din şoferii care şi-a schimbat cauciucurile pe ultima sută de metri.

De mâine,  poliţiştii vor fi cu ochii pe roţile maşinilor, iar cei care nu au scos banii pentru anvelope riscă să plătească amenzi usturătoare.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite