Clopoţelul a sunat şi în Penitenciarul Severin. 59 de deţinuţi au mers, astăzi, la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
  Deţinutul este bucuros că va învăţa să citească
Deţinutul este bucuros că va învăţa să citească

Participarea persoanelor private de libertate la cursurile de şcolarizare nu este condiţionată de vârstă. Cel mai tînăr elev are 21 ani, iar cel mai în vârstă elev are 50 ani

Uşa clasei de la secţia exterioară de la Vânjuleţ a penitenciarului  s-a deschis pentru 59 de deţinuţi. Puşcăriaşii vor merge zi de zi la cursuri.

Structura anului şcolar va fi aceeaşi cu cea din învăţământul de masă

Activitatea de învăţare şi profesionalizare desfăşurată în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin este parte componentă a sistemului de învăţământ special şi se desfăşoară în conformitate cu prevederile din Legea învăţământului.

Programul zilnic şi orarul activităţii de şcolarizare se stabilesc de către directorul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin de comun acord cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Mehedinţi şi conducerea unităţii de învăţământ care desfăşoară activităţi de şcolarizare în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin. 

Se va ţine cont de numărul de ore din programa de învăţământ, de regulă în afara orelor de activităţi gospodăreşti zilnice ale persoanelor private de libertate”, a declarat Andrei Oţel, purtător de cuvânt Penitenciarul Drobeta Turnu Severin.

30 persoane private de libertate  sunt la învăţământ primar şi 29 de deţinuţi  sunt la gimnaziu.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite