Cinci sârbi reţinuţi la Ostrovul Corbului, după ce trecuseră ilegal frontiera cu o barcă pescărească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci sârbi au fost reţinuţi, în această dimineaţă, la intrarea în localitatea Ostrovul Corbului, după ce trecuseră ilegal frontiera de stat a României cu ajutorul unei bărci pescăreşti.

Aflat în misiune de supraveghere a frontierei, pe direcţia localităţii Ostrovul Corbului, un echipaj al Poliţiei de Frontieră a observat, în această dimineaţă, în jurul orei 4,00, cu ajutorul mijloacelor de vedere pe timp de noapte, o barcă pescărească desprinsă de la malul sârbesc al Dunării şi care se îndrepta spre linia de frontieră.

După o supraveghere operativă de aproximativ 15 minute, poliţiştii de frontieră au observat că barca în care se aflau cinci barbaţi a intrat în apele naţionale ale României şi s-a deplasat spre malul românesc, acostând în apropierea unui restaurant situat la marginea localităţii Ostrovul Corbului.

Cum cei cinci au coborât pe mal şi intenţionau să meargă în sat, poliţiştii de frontieră au hotărât să treacă la reţinerea acestora.

“La somaţia prin voce, cele cinci persoane s-au supus fiind imobilizate şi conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu Severin.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt B. Nenad, G. Ivica. G. Damir, T. Zoran şi T. Ivan, tineri cu vârste cuprinse între 22 şi 26 de ani din Korbovo- Serbia”, a precizat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânmt al IJPF Mehedinţi.

image

Cei cinci tineri au declarat că, după ce au consumat alcool, au luat ambarcaţia unuia dintre ei şi au trecut Dunărea în România cu intenţia de a se distra într-o discotecă din Ostrovul Corbului.
 
La faţa locului, poliţiştii de frontieră au găsit  o ambarcaţie pescărească cu vâsle şi un motor Tomos de 4 CP.   

În prezent, cei cinci tineri sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrarea în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă o pedeapsă de până la 2 ani închisoare.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite