Chiulul, un fenomen îngrijorător în judeţul Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Chiul a trecut de la a fi o modă la  obişnuinţă
Chiul a trecut de la a fi o modă la obişnuinţă

Potrivit unei evidenţe lunare realizate pentru Ministerul Educaţiei, numărul absenţelor de la cursuri creşte de la o zi la alta

Numai în luna septembrie a acestui an s-au înregistrat 61.227 de absenţe, din acestea doar 16.279 au fost motivate.

Potrivit datelor furnizate de Vera Nicolae, inspectorul şcolar responsabil cu absenteismul, primul loc în topul chiulului se află Colegiul Tehnic de Transporturi Auto din Drobeta Turnu, urmat de şcoala Gârla Mare.

Cel de-al treilea loc este adjudecat de Colegiul Tehnic „Dierna” de la Orşova, urmat pe locul patru de Colegiul Tehnic „Decebal” şi pe locul cinci de Grupul Şcolar „Constantin Brâncoveanu” de la Baia de Aramă.

„Principala cauză a absenteismului este plecarea copiilor cu părinţii în străinătate, elevi revin după o perioadă, doar că într-o singură zi acumulează peste cinci absenţe”, a declarat Vera Nicolae, inspector şcolar responsabil cu absenteismul.

Fiecare diriginte trebuie să ia măsuri în funcţie de problema cu care se confruntă. Conducerea Colegiului de Transporturi Auto spune că absenteismul se înregistrează  doar în perioada muncilor agricole pentru că cei mai mulţi elevi provin din mediul rural.

„ A fost culesul viilor şi a porumbului, dar acum au început să vină. De curând, am făcut o prezenţă generală şi doar 82 de elevi absentau. Noi avem 900 de elevi, iar când lipsesc, lipsesc toată ziua, nu doar de la anumite materii”, a declarat  Mihai Mijache, director la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto.

Tot la acest colegiu,15 elevi de clasa a noua nu s-au deranjat să vină la şcoală nici măcar o zi.

„Avem 15 elevi care s-au înscris, dar nu au venit o zi la şcoală. În cazul lor se va declara abandon şcolar”, a adăugat directorul colegiului.

Ca să mai taie cheful elevilor pentru chiul, diriginţii scad media la purtare la 10 absenţe. Cei care depăşesc 20 de absenţe pe lună nu primesc banii de liceu, iar alocaţia este sistată pentru cei care au 20 de nemotivate pe semestru.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite